11 okt - 15 okt 2021

Week van de Duurzaamheid

Gieterij 200, Hengelo
ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente organiseren samen met diverse partners in de week van 11-15 oktober gezamenlijk de Week van de Duurzaamheid. De hele week zijn er diverse activiteiten. Naast de genoemde activiteiten zijn er deze week tal van gastlessen voor onze studenten.

Maandag 11 oktober - 08.00 - 09.30  uur - Duurzaam ontbijt
Met een duurzaam ontbijt trappen we de Week van de Duurzaamheid af en bekrachtigen we de samenwerking tussen ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente. 
Locatie: Brasserie Wierdensestraat 65 Almelo.
NB: alleen voor genodigden.

Maandag 11 oktober - 13.30 - 15.30 uur - Inspiratiesessie Tijmen Sissing
Onderschat nooit welke impact je kunt maken door iets kleins en simpels te doen. Dat is de overtuiging van Tijmen Sissing, ook wel bekend als de Trashpacker.

Na zijn lezing gaat Tijmen mee op Waste Walk. We gaan samen wandelen en tegelijkertijd werken aan een schonere wereld. Iedereen krijgt een vuilniszak mee om tijdens het wandelen afval in te verzamelen. Dat heeft directe impact!

De inspiratiesessie en waste walk zijn maandag 11 oktober vanaf 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur. Locatie: Storkzalen Gieterij Hengelo.

Woensdag 13 oktober - 19.30 - 21.30 - Regenboogcafé
Gendergelijkheid is ook één van de Sustainable Development Goals. Daarom in de Week van de Duurzaamheid een special edition van het Regenboogcafé. Gezelligheid, ontmoeting, steun en actie voor álle studenten en medewerkers van ROC van Twente die lhbti-minded zijn.

Vrijdag 15 oktotber - 10.00 - 15.00 - Gastlessen NJR Werkgroep Jong & Duurzaam: Klimaatdieet

Vrijdag 15 oktober - 14.00 - 15.00 - Gastles
Duurzaamheid/Circulariteit/Staal door Aniek Averesch van Brink Staalbouw.

Bedrijfsbezoeken:
* World of Walas - Studenten brengen een bezoek aan de Spinnerij, één van de projecten van World of Walas dat op alle fronten duurzaam wil zijn,
* Eromes - Studenten krijgen een rondleiding door de Fair Furniture Academy 
* Huis van Lydia - Waarom altijd nieuwe kleding kopen? Denk ook eens aan zelf (ver)maken, tweedehands of kledingverhuur. Huis van Lydia laat graag zien wat ze hierin doen en hoopt hiermee studenten te inspireren.

Hele week:

A responsible coffee for every cup - ‘A responsible coffee for every cup’ Dat is de droom van Jacobs Douwe Egberts. 100 mbo-studenten worden uitgedaagd om met hen mee te denken en met originele oplossingen te komen. Studenten van de opleidingen Vestigingsmanager, Assistent Manager Internationale handel en Junior Accountmanager buigen zich over:

  • Hoe ervoor te zorgen dat afval (bekers) (juist) gescheiden wordt?
  • Hoe kunnen we klanten (op afstand) meenemen in het leven/werk van een koffieboer?
  • Hoe kunnen we mensen overtuigen meer zwarte koffie of plantaardige melk in hun koffie te drinken? 

Niet tijdens deze week, maar wel heel duurzaam: 

Maandag 25 oktober - 14.00 - 17.30 - Officiële opening van het waterstof fieldlab H2Hub Twente. 

Voor opleiding en toepassingen van Waterstoftechnologie. Een samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid en onderwijs (onder andere ROC van Twente, UT en Saxion). Kijk op www.h2hubtwente.nl voor meer info.

Maandag 25 oktober - 14.30 - 16.30 Do the donut sessie
De Donuteconomie is belangrijk voor een duurzame samenleving en verdient meer aandacht. Te beginnen met deze inspiratiesessie.