veelgestelde vragen zomervakantie 2021

Op maandag 30 augustus start het nieuwe schooljaar 2021-2022. Uiteraard helpen we je ook nu graag met het vinden van een antwoord op je vraag.

veelgestelde vragen

hoe moet ik boeken of andere leermiddelen kopen?

In de flyer die we per post naar onze studenten hebben gestuurd, lees je er alles over. Je kunt de flyer hier downloaden.

Bekijk ook eens het instructiefilmpje

Tip: bestel op tijd (voor 1 augustus). Nog vragen? Dan kun je bellen met de supportdesk van MBOwebshop, tel: 020-210 550 of kijk op mbowebshop.nl/rocvantwente.

hoe log ik in op Plaza?

Om in te kunnen loggen op onze computers, op Plaza (ons intranet) en bijvoorbeeld in de elektronische leeromgeving, heb je een schoolaccount nodig. Deze is voor je aangemaakt en noemen wij een plaza-account. Dit account bestaat uit een inlognaam (jouw studentnummer) en een wachtwoord.

Op de onderwijsovereenkomst en op de brieven/mails die je van ons hebt ontvangen staat je studentnummer vermeld. Jouw wachtwoord ontvang je in een aparte brief. Je vindt Plaza op plaza.rocvantwente.nl.

wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor Plaza kwijt ben?

Ga naar plaza.rocvantwente.nl. Hier zie je een aantal opties om zelf je wachtwoord te wijzigen. Beschik je niet meer over je inloggegevens die je hebt ontvangen van je opleiding? Neem dan via e-mail contact op met de studentenadministratie van de opleiding die je gaat volgen.

waar moet ik me afmelden als ik heb besloten dat ik in augustus niet ga starten met mijn opleiding?

Laat ons dit zo spoedig mogelijk per mail weten. Zet in je mail duidelijk je naam, je studentnummer, geboortedatum, naam van de opleiding en de reden van annulering. Als je van het voortgezet onderwijs komt, moet je ook je decaan informeren. Je mail stuur je naar studentenzaken@rocvantwente.nl.

waar kan ik een calamiteit (bijvoorbeeld overlijden) melden?

Bel met 074-852 5000. We helpen je dan verder en brengen je met de juiste persoon in contact.

kan ik mij nog aanmelden voor een opleiding die in september start?

Je kunt je via onze website altijd aanmelden voor een opleiding. Wel kan het zijn dat er geen plaats voor je is in de opleiding van je keuze, omdat je je na 1 mei hebt aangemeld.

Let op: in de zomervakantie ontvang je geen correspondentie over een aanmelding die je hebt gedaan. Eventuele berichtgeving of uitnodiging voor verplichte intakeactiviteiten ontvang je pas na de zomervakantie.

kan ik nog iemand van de opleiding spreken?

Specifieke vragen over je opleiding kun je in de week van 23 augustus stellen aan de contactpersoon van jouw opleiding. Informatie hierover vind je in de brieven of mails die je van de opleiding hebt ontvangen. Uiteraard mag je bellen naar het algemene nummer van ROC van Twente (niet bereikbaar 26 juli t/m 20 augustus). We proberen je dan te helpen.

wanneer is mijn eerste schooldag?

De zomervakantie eindigt op 27 augustus. Je ontvangt van je opleiding informatie over wanneer je wordt verwacht. Vanaf maandag 30 augustus rekenen we erop dat je beschikbaar bent voor schoolactiviteiten. Per opleiding kan het startmoment verschillen.

wanneer krijg ik mijn rooster?

Als je in augustus start met een opleiding, dan ontvang je het rooster z.s.m. na de zomervakantie.

zijn er nog richtlijnen in verband met corona?

Jazeker, wij houden ons aan de RIVM-richtlijnen. Wat dit voor jou als student betekent, hebben we op een speciale corona-pagina op Plaza voor je op een rij gezet. Je kunt ook kijken op www.rocvantwente.nl/corona. Daar hebben we ook de veelgestelde vragen over corona op een rij gezet.

mbo: hoe werkt het?

Andere veel voorkomende vragen over het mbo vind je op mbo: hoe werkt het en op meer info voor studenten.

hoe zit het met DUO in de zomervakantie?

Op de site van DUO www.duo.nl/het-is-zomer staan de vragen die vaak in de zomervakantie worden gesteld met de antwoorden.  

wat als ik me zorgen maak over hoe ik alles moet betalen?

Wij vinden dat onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Zit je in financiële nood, dan kunnen wij je misschien helpen. Er zijn betalingsregelingen af te spreken voor bijvoorbeeld de aanschaf van je leermiddelen, maar we hebben ook het Studiefonds, dat wellicht op een andere manier kan helpen. Je kunt in de vakantie je vraag mailen naar studiefonds@rocvantwente.nl.

Let op: het Studiefonds heeft een procedure die beschrijft aan welke voorwaarden je moet voldoen om financiële hulp te krijgen.

meer weten over het mbo?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Neem een kijkje op onze pagina 'mbo: hoe werkt het' en lees over de manier van leren, keuzedelen, begeleiding en veel meer.