hulp nodig?

Op maandag 28 augustus start het nieuwe schooljaar. Natuurlijk helpen we je ook in de vakantie graag met jouw vragen! Check hieronder de meestgestelde vragen of neem contact op. 

opleidingsadvies?

Heb je hulp nodig bij de keuze voor een opleiding? Dan kun je tijdens openingstijden:

  • bellen: (088-1782222)
  • WhatsAppen: (06-29007991)
  • of mailen met ons Studie Informatiepunt (STIPT). 

Of loop even binnen, wij zijn aanwezig tot en met 21 juli en weer terug vanaf 14 augustus. 

veelgestelde vragen

hoe moet ik boeken of andere leermiddelen kopen?

In de flyer die we per post hebben gestuurd, lees je er alles over. Je kunt de flyer hier downloaden.

Bekijk ook eens het instructiefilmpje

Tip: plaats je bestelling tussen 1 juli en 1 augustus. Dan heb je je spullen op tijd in huis. Nog vragen? Dan kun je bellen of WhatsAppen met de supportdesk van MBOwebshop, tel: 085-0750550 of kijk op mbowebshop.nl/rocvantwente.

hoe log ik in op Plaza?

Om in te kunnen loggen op onze computers, op Plaza (ons intranet) en bijvoorbeeld in de elektronische leeromgeving, heb je een schoolaccount nodig. Deze is voor je aangemaakt en noemen wij een Plaza-account. Dit account bestaat uit een inlognaam (jouw studentnummer) en een wachtwoord.

Op de onderwijsovereenkomst en op de brieven/mails die je van ons hebt ontvangen staat je studentnummer vermeld. Jouw wachtwoord ontvang je in een aparte brief. Je vindt Plaza op plaza.rocvantwente.nl.

wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor Plaza kwijt ben?

Ga naar plaza.rocvantwente.nl. Hier zie je een aantal opties om zelf je wachtwoord te wijzigen.

Ben je je inloggegevens die je hebt ontvangen van je opleiding kwijt? Neem dan via e-mail contact op met de studentenadministratie van de opleiding die je gaat volgen.

waar moet ik me afmelden als ik heb besloten dat ik in augustus niet ga starten met mijn opleiding?

Laat ons dit zo spoedig mogelijk per mail weten. Je mail stuur je naar studentenzaken@rocvantwente.nl. Zet in je mail duidelijk je naam, je studentnummer, geboortedatum, naam van de opleiding en de reden van annulering.

Als je van het voortgezet onderwijs komt, moet je ook je decaan informeren. Je kunt je aanmelding ook intrekken door met je DigiD in te loggen op CAMBO.

waar kan ik een calamiteit (bijvoorbeeld overlijden) melden?

Bel met 088-1784888. We helpen je dan verder en brengen je met de juiste persoon in contact.

kan ik mij nog aanmelden voor een opleiding die in september start?

Je kunt je via onze website altijd aanmelden voor een opleiding. Wel kan het zijn dat er geen plaats voor je is in de opleiding van je keuze, omdat je je na 1 april hebt aangemeld.

Let op: in de zomervakantie ontvang je geen reactie op een aanmelding die je hebt gedaan. Eventuele berichtgeving of uitnodiging voor verplichte intakeactiviteiten ontvang je pas na de zomervakantie.

kan ik nog iemand van de opleiding spreken?

Specifieke vragen over je opleiding kun je in de week van 21 augustus stellen aan de contactpersoon van jouw opleiding. Informatie hierover vind je in de brieven of mails die je van de opleiding hebt ontvangen.

Natuurlijk mag je bellen naar het algemene nummer van ROC van Twente (niet bereikbaar 31 juli t/m 11 augustus). We proberen je dan te helpen.

wanneer is mijn eerste schooldag?

De zomervakantie eindigt op 25 augustus. Je ontvangt van je opleiding informatie over wanneer je wordt verwacht. Vanaf maandag 28 augustus rekenen we erop dat je beschikbaar bent voor schoolactiviteiten. Per opleiding kan het startmoment verschillen.

wanneer krijg ik mijn rooster?

Als je in augustus start met een opleiding, dan ontvang je het rooster z.s.m. na de zomervakantie.

ik heb een vraag over studiefinanciering of studentenreisproduct (OV-kaart). Wie kan mij helpen?

De Rijksoverheid helpt je graag verder. Je kunt terecht op de site van DUO, de partij die namens de overheid gaat over studiefinanciering en alles wat daarbij kan helpen. Ook DUO heeft een FAQ opgesteld, die je hier vindt > Het is zomer - DUO - Campagne.

wat als ik me zorgen maak over hoe ik alles moet betalen?

Wij vinden dat onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Zit je in financiële nood, dan kunnen wij je misschien helpen. Er zijn betalingsregelingen af te spreken voor bijvoorbeeld de aanschaf van je leermiddelen, maar we hebben ook het Studiefonds, dat wellicht op een andere manier kan helpen. Je kunt in de vakantie je vraag mailen

Let op: het Studiefonds heeft een procedure die beschrijft aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de leermiddelen.

kan ik mij nog inschrijven voor de zomerschool?

De Zomerschool is de laatste week van de zomervakantie, van 21 t/m 25 augustus 2023.  Je kunt je inschrijven via zomerschool@rocvantwente.nl.

Je kunt bijgespijkerd worden in de vakken rekenen, wiskunde, scheikunde of Nederlands (2F en 3F).

meer weten over het mbo?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Neem een kijkje op onze pagina 'mbo: hoe werkt het' en lees over de manier van leren, keuzedelen, begeleiding en veel meer.