Op maandag 24 augustus start het nieuwe schooljaar 2020-2021. Uiteraard helpen we je ook nu graag met het vinden van een antwoord op je vraag.

veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over de boeken of overige leermiddelen die ik moet kopen

Jij hebt van ons een flyer ontvangen met daarin informatie over het bestellen van leermiddelen. Zie ook bijgaand filmpje. Of het nu gaat om (digitale) boeken of kleding: alle leermiddelen voor schooljaar 2020-2021 bestel je via Plaza, het intranet van ROC van Twente. Je vindt daar een link naar de leverancier ‘MBOwebshop’. Als je klikt op het winkelmandje zie je jouw lijst met leermiddelen staan. Tip: bestel op tijd (voor 1 augustus). Nog vragen? Dan kun je bellen met de supportdesk van MBOwebshop, tel: 020-210 55 50 of kijken op mbowebshop.nl/rocvantwente.

Hoe log ik in op Plaza?

Om in te kunnen loggen op onze computers, op Plaza (ons intranet) en bijvoorbeeld in de elektronische leeromgeving, heb je een schoolaccount nodig. Deze is voor je aangemaakt en noemen wij een plaza-account. Dit account bestaat uit een inlognaam (jouw studentnummer) en een wachtwoord. Op de onderwijsovereenkomst en op de brieven/mails die je van ons hebt ontvangen staat je studentnummer vermeld. Jouw wachtwoord ontvang je in een aparte brief. Je vindt Plaza op www.plaza.rocvantwente.nl.

Ik ben mijn wachtwoord voor Plaza kwijt. Wat moet ik doen?

Ga naar www.plaza.rocvantwente.nl. Hier zie je een aantal opties om zelf je wachtwoord te wijzigen. Beschik je niet meer over je inloggegevens die je hebt ontvangen van je opleiding? Neem dan via e-mail contact op met de studentenadministratie van de opleiding die je gaat volgen.

Ik heb besloten dat ik in augustus niet ga starten met mijn opleiding. Waar moet ik mij afmelden?

Laat ons dit zo spoedig mogelijk per mail weten. Zet in je mail duidelijk je naam, je studentnummer, geboortedatum, naam van de opleiding en de reden van annulering. Als je van het voortgezet onderwijs komt, moet je ook je decaan informeren. Je mail stuur je naar studentenzaken@rocvantwente.nl.

Waar kan ik een calamiteit (bijvoorbeeld overlijden) melden?

Bel met 074-852 50 00. We helpen je dan verder en brengen je met de juiste persoon in contact.

Kan ik mij nog aanmelden voor een opleiding die in september start?

Je kunt je via onze website altijd aanmelden voor een opleiding. Wel kan het zijn, dat er geen plaats voor je is in de opleiding van je keuze, omdat je je na 1 mei hebt aangemeld. Eventuele berichtgeving of een uitnodiging voor verplichte intakeactiviteiten ontvang je zo snel mogelijk.

Ik wil graag iemand van de opleiding spreken. Kan dat?

Specifieke vragen over je opleiding kun je stellen aan de contactpersoon bij je MBO College. Informatie hierover vind je in de brieven of mails die je van je opleiding hebt ontvangen. Uiteraard mag je bellen naar het algemene nummer van ROC van Twente. We proberen je dan te helpen in het geval van algemene vragen.

Wanneer is mijn eerste schooldag?

De zomervakantie eindigt op 21 augustus. Je ontvangt van je opleiding informatie over wanneer je wordt verwacht. Vanaf maandag 24 augustus rekenen we erop dat je beschikbaar bent voor schoolactiviteiten.

Wanneer krijg ik mijn rooster?

Als je in augustus start met een opleiding, dan ontvang je het rooster z.s.m. na de zomervakantie van je opleiding.

Zijn er nog richtlijnen in verband met corona?

Jazeker, wij houden ons aan de RIVM richtlijnen. Wat dit voor jou als student betekent, hebben we op een speciale corona-pagina op Plaza voor je op een rij gezet. Je kunt ook kijken op www.rocvantwente.nl/corona. Daar hebben we ook de veelgestelde vragen over corona op een rij gezet.

Mbo: hoe werkt het?

Andere veel voorkomende vragen over het mbo vind je op mbo: hoe werkt het en op meer info voor studenten.

DUO

Op de site van DUO https://www.duo.nl/het-is-zomer/index.jsp vind je veelgestelde vragen rondom o.a. het studentenreisproduct en studiefinanciering.