Pakjekans cindy de groot verhaal

Het verhaal van Cindy de Groot

Cindy de Groot (42) volgde de opleiding Verzorgende IG BBL. Ze combineerde deze opleiding met een baan van 24 uur en een gezin met 4 dochters. Dat was goed te doen en ze wil dan ook graag meegeven: ''Pak je kans, durf die sprong in het diepe te doen, het zal je sterker maken! Zie geen beren op de weg, maar ga ervoor.''

Na de mavo besloot Cindy niet verder te studeren, maar te gaan werken via een uitzendbureau. Later werkte ze met veel plezier een aantal jaren als directiesecretaresse, maar is hiermee gestopt om voor haar kinderen te zorgen. ‘Ik ben jarenlang fulltime moeder geweest.’  

Maatwerktraject

Na haar scheiding ging ze op zoek naar werk. Dat vond ze bij Thuisgenoten. Daar begon ze met huishoudelijk werk. Deze thuiszorgorganisatie geeft werknemers de kans om zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld als Helpende met een maatwerktraject. Daar mocht Cindy gebruik van maken.

''Met 16 collega’s in de Helpende klas. Ik vond het geweldig en dacht: dit ruikt naar meer, ik wil wel meer!''. Dus na deze bijscholing mocht ze ‘upgraden’ en deed ze de opleiding Verzorgende IG BBL. Ze zat in een klas met 16 dames, van 17 tot 54 jaar.

''Een snel traject. Ik mocht mijn eigen pad bewandelen. Het is niet zoals vroeger dat je allemaal hetzelfde moest doen. Ik had de ruimte om mezelf te ontwikkelen op mijn eigen tempo. Eerder examineren? Dat kon. Voor de snelle leerder zoals ik, was het mogelijk om ook versneld het traject te doorlopen. Wil je er voor gaan, dan mag je!''.

Gewaardeerd worden

Ze werkte 24 uur, ging 1 dag in de week naar school. ''Nederlands, Engels, rekenen, praktijk, communicatie, huiswerk. Het huiswerk valt erg mee als je op school goed oplet. Cindy vindt dat je als alleenstaande moeder niet bij de pakken moet gaan neerzitten.

''Voor mij heeft het betekend dat ik een stabiele vrouw ben geworden, die haar eigen grenzen kan bewaken. Ik voel me gewaardeerd, door school en mijn werkgever, en heb het gevoel dat ik er toe doe!''

- Cindy de Groot

Opleiding Verpleegkunde

Als iemand haar vier jaar geleden had gezegd dat ze de zorg in zou gaan, zou ze diegene hebben uitgelachen. ''Dit was nooit bij mij opgekomen.'' En nu kan ze zich geen andere branche meer voorstellen.

Ik ben op de plek waar mijn zesde zintuig tot zijn recht komt: ik kan aanvoelen of iemand toch net iets meer zorg of aandacht nodig heeft, of er een onderliggende vraag is en kom met ideeën. En als er dan een glimlach volgt, dan weet ik: hiervoor doe ik het!

Cindy is nog lang niet uitgeleerd: de opleiding Verpleegkundige komt er nog achteraan. ''Dankzij mijn werkgever kan ik mijn kansen volop benutten!''

Meer verhalen lezen?