Ieder jaar organiseert ROC van Twente de Mbo Uitblinker verkiezing. Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. Deze studenten verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan. Ook in het voorjaar van 2018 was het weer een spannende strijd tussen de drie genomineerde studenten Daan Berghorst, Zoë Loupatty en Joep Latka. Uiteindelijk ging Zoë er met de eerste prijs vandoor, Daan met de tweede prijs en Joep met de derde prijs!

Onze Mbo Uitblinker Zoë plaatste zich met haar winst direct voor de landelijke Mbo Ambassadeurs verkiezing! Zij gaat na de zomervakantie 2018 de strijd aan met ruim 50 studenten van andere ROC’s om de landelijke titel Mbo Ambassadeur te behalen. Voor meer info: www.ditismbo.nl. Er wordt hard gewerkt aan de webpagina van Zoë. Je kunt haar hier volgen.

Hieronder kun je de filmpjes van de drie studenten bekijken!

Daan Berghorst | 18 jaar | Losser | Technicus engineering mechatronica

Twee jaar geleden heb ik gekozen voor de opleiding Mechatronica. Een erg goede keuze, want in deze brede technische opleiding kan ik mijn passie voor techniek goed kwijt! Van ontwerp tot productie leer ik de verschillende aspecten van dit vakgebied, bijvoorbeeld technisch tekenen of onderhoud bij de klant. Dat maakt voor mij dat ik iedere dag met plezier bezig kan zijn met mijn vak: mechatronica. Ik wil dit dan ook meer op de kaart zetten en al mijn medestudenten motiveren om datzelfde te doen. Als ik mijn diploma heb, wil ik naar het hbo: mechatronica.

Bekijk ook mijn filmpje!

Joep Latka | 25 jaar | Oldenzaal | Ontwerpend meubelmaker

Nadat ik mijn havodiploma had behaald kwam ik tot de ontdekking dat ik niet in de wieg gelegd ben voor een puur theoretische opleiding. Na flink wikken en wegen heb ik gekozen voor de mbo opleiding Ontwerpend meubelmaker. Op het ROC van Twente kwam ik erachter dat er hier ook legio aan mogelijkheden zijn om mezelf nog verder te ontwikkelen. Zo heb ik via het excellentietraject een cursus gevolgd op hbo-niveau en heb ik als eerste student van het ROC stage gelopen in mijn eigen bedrijf, Arts & Crafts. Via deze weg kwam ik erachter dat er buiten de gewone lessen om extra ondernemerstrainingen werden aangeboden. Ik heb me verder kunnen ontwikkelen tot een ondernemer die klaar is voor de toekomst!

Bekijk ook mijn filmpje!

Zoë Loupatty | 19 jaar | Almelo | Zelfstandig werkend kok

Ik volg de opleiding Zelfstandig werkend kok. Het leuke aan deze opleiding vind ik dat ik echt mijn creativiteit kwijt kan. Op 6 januari 2018 heb ik mijn eigen zaak geopend in Almelo, ByZoë Food&Lifestyle! Het is een winkel waar verantwoord leven centraal staat. Ik heb het dan natuurlijk niet over geitenwollen sokken, maar ik verkoop bijvoorbeeld biologische kleding uit Nederland, alcoholvrije wijnen, meubels en sieraden. Ook kun je bij mij gezellig een hapje komen eten! Naast het runnen van mijn eigen zaak loop ik fulltime stage. Als ik mijn diploma heb, wil ik mijn eigen zaak groot gaan maken.

Bekijk ook mijn filmpje!