Emma de Nooij is Mbo Uitblinker 2022 van ROC van Twente! ROC van Twente nomineerde dit najaar drie studenten voor de Mbo Uitblinker verkiezing van 2022. Tijdens de finale op woensdag 30 november is Emma tot winnaar uitgeroepen. Hier lees je haar reactie. Emma doet nu mee aan Mbo'ers Pakken Aan.

Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. De genomineerden verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan.

De Uitblinkers hebben campagne gevoerd om zoveel mogelijk online stemmen te werven. Samen met het juryoordeel is de winnares gekozen.

Jesse Wissink | 17 jaar | Markelo | Mediavormgever

“Mijn studie heeft mij in korte tijd heel veel gebracht. Als voorzitter van de ROC Businessclub heb ik mijn netwerk-skills kunnen inzetten én ben ik mijn eigen bedrijf Wizzinc gestart. Inmiddels ben ik ook aangesloten bij een internationaal studentenproject waarvoor ik binnenkort naar Oostenrijk ga. Al die toffe dingen die op mijn pad komen pak ik met beide handen aan. Ik kan goed samenwerken en vind het leuk anderen te motiveren. Als ambitieus, doelgericht en betrouwbaar persoon ben ik opgevallen bij mijn docenten.  

Als Mbo Uitblinker wil ik laten zien dat ondernemend onderwijs je heel veel kan brengen. Veel mbo’ ers hebben de gedachte om te gaan ondernemen, maar niet alle studenten weten dat je daar op het mbo hulp bij kan krijgen. Dat wil ik graag onder de aandacht brengen want ondernemen moet je gewoon doén!”

Bekijk ook mijn filmpje!

Jennyca Herik | 18 jaar | Enschede | Juridisch Administratief Dienstverlener

“Het afgelopen jaar heb ik vrijwillig veel tijd besteed aan het nadenken en meepraten over de manier waarop maatschappelijke problemen opgelost kunnen worden. Jongeren in Nederland moeten een stem hebben waar huidige bestuurders en beleidsmedewerkers naar kunnen luisteren. Dat vind ik belangrijk en daarom vertegenwoordig ik de stem van de jongeren, vooral die op het mbo.

Naast mijn opleiding doe ik daarom mee aan de Enschedese en Overijsselse jongerenraad. Ook heb ik meegedaan aan het Nationale jongerendebat van de Nationale Jeugd Raad. De campagne voor de arbeidsrechten van jongeren die ik heb opgezet is niet onopgemerkt gebleven bij mijn docenten. Ik ben dan ook heel blij dat ik genomineerd ben voor de Mbo Uitblinker verkiezing. ‘Practice what you preach’ is mijn motto. Deze verkiezing geeft mij de kans om dat te doen!”


Bekijk ook mijn filmpje!

Emma de Nooij | 19 jaar | Oldenzaal | Mediaredactiemedewerker

“Op het mbo kun je echt je talent in de praktijk brengen. Dat heb ik zelf ervaren toen ik van niveau 2 naar een niveau 4 ben gegaan. Naar mijn mening is alles mogelijk als je er maar voor gaat. Ik voel de drang om mensen uit te leggen dat we allemaal mbo'ers nodig hebben. En we onze handen dicht mogen knijpen met zoveel praktisch ingestelde mensen met een talent dat niet iedereen heeft. 

Als voormalig lid van de Jeugdraad in Oldenzaal kwam ik vaak mensen van havo, vwo, hbo of de universiteit tegen. Omdat ik zelf het talent heb om me te presenteren, kijken mensen in mijn omgeving inmiddels met andere ogen naar mbo'ers. Ook op mijn stage bij de provincie Overijssel. Daar ben ik trots op en dat wil ik graag uitdragen als Mbo Uitblinker. Met de support die ik van mijn docenten en collega’s uit het media-vak krijg, durf ik dat aan. Iedereen heeft talenten en wij op het mbo benutten deze!”

Bekijk ook mijn filmpje!

mbo uitblinker verkiezing van ROC van Twente

De Mbo Uitblinker verkiezing wordt elk jaar gehouden. Drie studenten gaan de strijd met elkaar aan en voeren campagne om stemmen te werven voor de titel Mbo Uitblinker. Tijdens de finale houden zij een pitch voor de jury. Het oordeel van de jury (50%) en de uitkomsten van de campagne (50%) bepalen wie zich Mbo Uitblinker van ROC van Twente mag noemen. 

De winnaar gaat vervolgens meedoen met de landelijke campagne van Mbo’ ers Pakken aan!

De verkiezingsfinale van de Mbo Uitblinker 2022 van ROC van Twente vond plaats op 30 november 2022 in de Gieterij, Hengelo. 

Terugblik

> Mbo Uitblinker 2021 Iris van der Putten

> Mbo Uitblinker 2020 Lian Hees

> Mbo Uitblinker 2019 Wouter van den Heuvel