Wemenstraat in Hengelo wordt Mbo-straat

Hengelo / 15 maart 2022
Donderdag 24 maart wordt de Wemenstraat in het centrum van Hengelo omgedoopt tot Mbo-straat. Tussen 11.00 en 15.00 uur maken we het mbo zichtbaar in hartje Hengelo en benadrukken we waarom het mbo het kloppend hart van de samenleving is.

Mbo-studenten van ROC van Twente laten met verschillende activiteiten zien waarvoor zij zijn opgeleid en welke kwaliteiten zij in huis hebben. Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen in de straat en te ervaren hoe belangrijk het mbo is! Om 11.45 uur is er een feestelijke opening van de straat. Studenten onthullen samen met John van der Vegt, voorzitter CvB, en Claudio Bruggink, de Hengelose wethouder van Onderwijs, het straatnaambord 'Mbo-straat'. In de middag tegen 13.30 uur bezoekt ook student Louise Babel, de landelijk ambassadeur van het mbo, onze Mbo-straat. 

 

Wat is er te zien, doen en beleven:

 • Geniet van straatmuzikanten van de Podiumacademie.
 • Proef het lekkers van studenten van de Bakkersopleiding.
 • Bezoek de pop-up stores van onze studenten:
  > Mini ondernemingen van de Retail-opleidingen en de opleiding Vakman ondernemer.
  > Het Lokaal, onze opleidingswinkel, biedt een breed assortiment aan interieurdecoratie.
  > Community Center O3 met de winkels Tony Chocolony en Bamboo Basics, de Skateshop Sabotage en kledingzaak OH vintage.Ambassadeurs van ROC van Twente laten de diversiteit aan mbo-opleidingen zien: “Stel, dat jij opnieuw mocht kiezen, wat zou je dan willen worden?”
 • Studenten van de opleiding Management Assistant ontvangen bezoekers.  
 • Ook de winkeliers van de Wemenstraat doen op eigen wijze mee aan de Mbo-straat. 

 

Hengelo sociale techniekstad

En natuurlijk is er aandacht voor techniek. Mbo’ers zijn de makers en de doeners. Daarom werkt de gemeente Hengelo veel samen met studenten van ROC van Twente. Onder de vlag ‘Hengelo sociale techniekstad’ mogen technische opleidingen in de Mbo-straat dan ook zeker niet ontbreken:

 • Maak je eigen shampoo met studenten van de opleiding Laboratorium en Procestechniek.
 • ICT problemen? Stel je vraag aan studenten van de Servicedesk ICT opleiding.
 • Volg een korte workshop solderen bij Elektrotechniek en leer ondertussen alles over zelfgebouwde bestuurbare auto's. 
 • Neem een kijkje bij de opleiding Truck, Fiets en Autotechniek.
 • Steek je handen uit de mouwen bij de Bouw en Infra opleiding.  

 

Over de Mbo-straat

De Mbo-straat wordt onder de vlag van ‘Dit is mbo’ georganiseerd door de Mbo Raad samen met Louise Babel. Louise is de Landelijk Ambassadeur mbo en heeft een belangrijke missie. Ze wil de diversiteit van het mbo laten zien. “Door straten met veel ondernemers en bedrijvigheid in heel Nederland om te toveren tot mbo straten, kan iedereen zien en ervaren dat het mbo overal aanwezig is.” Er zijn op 24 maart meer Mbo-straten in Nederland, namelijk in de gemeenten Rotterdam, Den Bosch, Oss en Vlaardingen. In 2021 gaf de gemeente Utrecht het startsein voor de Mbo-straat in De Voorstraat in hartje centrum.

 

> Mbo-straten in Nederland | Dit is mbo!