ontdek wat bij jou past

Wil je naar het mbo? Benieuwd welke mbo-richting bij jou past of weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Dan is de open avond op 22 november (18.00 - 21.00 uur) de plek voor jou om dat te ontdekken. Deze avond is kleinschalig van opzet. Er zijn voorlichtingsrondes, waarin je meer te weten komt over het mbo. Ook kun je in gesprek met een docent of student van de opleiding. Vergeet je niet aan te melden voor de open avond.

open avond | ontdek wat bij jou past
donderdag 22 november van 18.00 tot 21.00 uur

meld je aan

ga je naar de open avond?

handige tips om je goed voor te bereiden

We hebben een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet. Handig om te weten als je naar de open avond wilt gaan. Bereid je dus goed voor.

 

> bekijk alle tips

info over aanmelden voor de open avond

We helpen je graag stap voor stap bij het aanmelden voor de open avond. Zo weet jij zeker dat je straks op de juiste plek bent. En alle handige info ontvang je per e-mail. Meer weten over het aanmelden? 


> meer info

op welke locaties vindt de open avond plaats?

Tijdens de open avond zijn er minder locaties geopend dan tijdens de gewone open dagen. Sommige opleidingen staan tijdens de open avond dus op een andere locatie.

veelgestelde vragen over de open avond

zit elke mbo-richting op elke locatie?

Nee, niet elke mbo-richting of opleiding zit op elke locatie. Het is dus slim om vooraf goed te checken welke mbo-richting of opleiding jij wilt bezoeken. Bij het aanmelden voor de open avond kun je heel eenvoudig aangeven op welke locatie jij de mbo-richting wilt bezoeken.

moet ik me vooraf aanmelden voor de open dagen?

We raden je aan om je vooraf wel aan te melden. Je ontvangt dan alle handige info per e-mail. Denk aan: informatie over de voorlichtingsrondes, parkeeradvies, plattegrond en je eigen toegangsbewijs. Zo kun je direct doorlopen naar de plek waar jij moet zijn op 22 november. Handig toch? 

moet ik mijn ouders ook aanmelden voor de open avond?

Het is niet nodig om je ouders/verzorgers ook aan te melden voor de open avond. We sturen jou alle informatie per e-mail. En dat mag je gerust doorsturen naar je ouders/verzorgers. Tot de 22e!

zijn er nog meer open dagen?

Er zijn zeker nog meer open dagen. Beleef het mbo tijdens de grote open dagen op 25 en 26 januari 2019. Je kunt dan per opleiding praktijk- en theorielokalen bekijken, voorlichtingsrondes bezoeken en vragen stellen aan docenten en studenten. Studenten laten ook zien welke opdrachten ze maken. 

Mocht je na de open dagen nog twijfelen over je opleidingskeuze, kom dan naar de kleinschalige open zaterdag op 16 maart 2019. Docenten en studenten hebben dan alle tijd voor jou (en je ouders/verzorgers) om al je vragen één-op-één te beantwoorden en zo de laatste twijfels weg te nemen.

Sommige opleidingen organiseren (extra) voorlichtingsbijeenkomsten. Deze kun je vinden in onze agenda.

wanneer en hoe meld ik me aan voor een opleiding?

Aanmelden kan tot 1 april 2019 via de zwarte button ‘meld je aan voor deze opleiding’ op de opleidingspagina van je keuze. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kun je vinden op de pagina aanmelden: hoe werkt dat?

waar kan ik meer informatie, advies en/of hulp krijgen?

Neem contact op met ons Studie Informatiepunt (STIPT).  

Mail: info@rocvantwente.nl
Telefoon: (0800) 838 38 38 (gratis)
WhatsApp: 06 -29 00 79 91
Kom langs! Een afspraak maken is niet nodig.

STIPT: Gieterij 200, Hengelo
Openingstijden: 
maandag van 09.00 - 20.00 uur
dinsdag t/m donderdag van 09.00 - 16.30 uur
vrijdag van 09.00 - 16.00 uur

STIPT: Wierdensestraat 65, Almelo
Openingstijden:
maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur en van 13:30 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.

STIPT: Wethouder Beversstraat 165, Enschede
Openingstijden:
dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 16.30 uur
Niet tijdens de schoolvakanties.