04 feb - 08 feb 2019

ROC van Twente organiseert Week van het afval scheiden

13:30 - 14:00 uur / De Sumpel 4-6, Almelo
Van 4 tot en met 8 februari organiseert ROC van Twente 'de week van het afval scheiden'. Afval scheiden doet de opleider al langer, maar gescheiden sorteren is nieuw voor de studenten, docenten en medewerkers van ROC van Twente. De week komt voort uit een project waarbij drie verschillende MBO Colleges actief deelnemen. Studenten bepalen, ervaren en stimuleren dus zelf het scheiden van afval.

De student als kartrekker
Het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit (TL&M) is al een aantal jaar actief op het gebied van duurzaamheid, en stimuleert zijn studenten om even actief te participeren. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en leidde tot een pilot voor gescheiden inzamelen bij leslocatie De Sumpel in Almelo. De pilot resulteerde in een gedreven projectgroep, die de week van het afval scheiden organiseert.

Een week vol inspiratie
Maandag 4 februari wordt de week van het afval scheiden geopend door de Almelose wethouder en locoburgemeester Arjen Maathuis. Hengeloër Maurice Beijk, die in 2018 een groen lintje ontving, geeft aansluitend een interactieve presentatie over duurzaam leven. De rest van de week doen de studenten mee aan verschillende workshops en activiteiten. Vrijdag 8 februari wordt de week afgesloten met presentaties van alle deelnemende groepen. Het advies dat uit de presentaties blijkt wordt beoordeeld door een speciale gelegenheidscommissie, bestaande uit o.a. wethouder Eugène van Mierlo en beleidsmedewerker afvalstoffen Karin Fakkert van gemeente Almelo.