21 nov - 25 nov 2022

Week van de Duurzaamheid

09:30 - 09:30 uur / Gieterij 200, Hengelo
ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente organiseren samen met diverse partners in de week van 21-25 november de Week van de Duurzaamheid. De hele week zijn er diverse activiteiten. Daarnaast zijn er deze week verschillende gastlessen en bedrijfsbezoeken voor onze studenten.

Challenge Signature Foods – Johma
Ruim 70 mbo-studenten van de opleidingen Vestigingsmanager, Assistent Manager Internationale Handel en Junior Accountmanager worden uitgedaagd om met Signature Foods mee te denken over een duurzaamheidsvraagstuk.

Maandag 21 november starten we met een kick-off waarna de studenten aan de slag gaan. Daarnaast komen Vitens en Kleentec (die de reiniging bij Johma verzorgt) een gastles geven aan de studenten. Vitens zal wat gaan vertellen over water en Kleentec over het schoonmaakproces, waarin water een hoofdrol speelt. Vrijdag 25 november pitchen de studenten hun resultaten aan de jury.

Workshop: Spelen met Duurzaamheid (in het onderwijs)
Tijdens de workshop maak je kennis met 2 serious games over duurzaamheid; het voetafdruk spel en het gelijke kansen spel. Door de spellen te spelen leer je meer over je eigen impact op de wereld. Volg de workshop, zodat je de spellen zelf kunt spelen met je studenten! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Datum en tijd: Maandag 21 november om 15.30 uur.
Locatie: Edulab van ROC van Twente (Gieterij 200)

Gastles Twente Milieu
Deze week komt Twente Milieu meerdere gastlessen geven over recycling/textielinzameling bij studenten van de opleidingen Allround Assistant Business Services, Office & Management Support Specialist, Assistant Business Services en bij Hospitality & Welness.

Kartonnen fiets
Studenten van de opleiding Creatief Technoloog gaan een poging wagen om in tegengestelde richting te innoveren: niet minder duurzaam, maar juist meer. Tijdens dit project werken ze aan een kartonnen fiets. Dit materiaal is sterk en recyclebaar, maar zeker niet gebruikelijk voor deze toepassing. De uitdaging past daarmee precies in hun straatje!

Gastles Huiskes-Kokkeler
De autodealer komt meerdere gastlessen geven aan studenten Automotive niveau 2, 3 en 4 rondom het thema Duurzaamheid.

Clothing Swap
De afdeling Mode en Textiel van ROC van Twente organiseert samen met Hogeschool Saxion de Clothing Swap. Breng jouw kledingstuk(ken) mee, en ruil het voor wat anders! Iedereen is welkom. 
Datum en tijd: donderdag 24 november 9.00 – 16.00 uur
Locatie: Saxion hoofdgebouw M.H Tromplaan, in de Centrale Hal

Gastles MovingIN
MovingIN, een bedrijf in duurzame meubelverhuur, projectinrichting en verkoopstyling, komt een gastles geven aan de studenten Management assistant. De gastlessen zijn besloten en enkel voor ROC van Twente studenten.

Bedrijfsbezoek Rentmeester2050
tudenten van de opleiding Management assistant gaan op bedrijfsbezoek bij Rentmeester2050, een initiatief van ReintenInfra BV. Het bedrijfsbezoek is besloten en enkel voor ROC van Twente studenten.