ROC van Twente op één na fitste bedrijf van Twente

Hengelo / 20 november 2017

ROC van Twente heeft de tweede plaats behaald in de categorie ‘fitste bedrijf’ bij de Twentse Zakenverkiezing! Vrijdagavond 17 november 2017 vond de spannende finale plaats in de Grolsch Veste in Enschede. Trudy Vos, lid College van Bestuur ROC van Twente: 'Dit is een kroon op ons werk voor de Gezonde School die ROC van Twente wil zijn!'

De jury was onder de indruk van de activiteiten van ROC van Twente die bijdragen aan de Gezonde School voor studenten en medewerkers. 

“Een grote onderwijsinstelling als ROC van Twente heeft een grote verantwoordelijkheid naar studenten, leerkrachten en medewerkers. Ook de zorg voor gezondheid en welzijn is daar onderdeel van. Want zowel leren als lesgeven kunnen soms een beproeving zijn.

Met het concept de Gezonde School wil ROC van Twente tot in alle uithoeken een gezonde levensstijl stimuleren. Van een betere balans tussen werk en privé tot voedingsadviezen, yogales en watertappunten. Het werkt: het verzuim is aantoonbaar gedaald met 0,5 procent.

De initiatiefnemers zijn er in geslaagd om met geduld en doortastendheid gezondheid en welzijn hoog op de agenda te krijgen. Dat verdient lof want een onderwijsinstelling kent vele betweters die hun eigen weg zoeken. Door de gestructureerde aanpak is een gezondere school realiteit', aldus de jury.