Nationale Keuzegids: ‘ROC van Twente: gefeliciteerd met dit mooie resultaat!’

Hengelo / 14 december 2017

In de Keuzegids MBO 2018 die vandaag verschijnt, scoort ROC van Twente zijn beste plek ooit. Vanaf vandaag mag ROC van Twente het kwaliteitszegel ‘Beste ROC van Nederland (3e plek)’ voeren.

In de Keuzegids MBO 2018 die vandaag verschijnt, scoort ROC van Twente zijn beste plek ooit. Vanaf vandaag mag ROC van Twente het kwaliteitszegel ‘Beste ROC van Nederland (3e plek)’ voeren. De Keuzegids beoordeelt jaarlijks alle mbo-opleidingen en mbo-instellingen in Nederland. ROC van Twente heeft dit jaar de derde plek weten te behalen in de totale ranglijst, waarin 42 ROC’s werden beoordeeld. Maar liefst 85 opleidingen van ROC van Twente mogen nu het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2018’ voeren. Het zegel staat voor onderwijs dat kwalitatief van zeer hoog niveau is. Benieuwd naar de topopleidingen? Je vindt hier een overzicht van de topopleidingen.

Stijging

Dit jaar stijgt ROC van Twente landelijk van de 7e positie naar de 3e positie. 99% van alle opleidingen die ROC van Twente aanbiedt hebben een score van gemiddeld of hoger. Nieuwkomers in de lijst met Topopleidingen zijn (allround) schoonheidsspecialist, installatie- en servicetechniek en handhaver toezicht en veiligheid. Vanmorgen ontving ROC van Twente de felicitaties van Frank Steenkamp, hoofdredacteur van de Keuzegids: ‘Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.’

Erkenning

Bestuursvoorzitter John van der Vegt is erg blij met de hoge score: ‘Wij zijn erg trots op de scores. Dit is echt een erkenning voor het harde werken van onze collega’s en natuurlijk onze studenten en leerbedrijven. Maar we weten ook, dat we ons iedere dag moeten blijven inzetten om elke student het beste onderwijs te kunnen aanbieden. Dat we landelijk zo goed scoren, is een cadeautje.’

Beoordelingen

ROC van Twente heeft in de breedte van het aanbod mooie rapportcijfers in de keuzegids.

  • ROC van Twente mag het kwaliteitszegel ‘Beste ROC van Nederland (3e plek)’ dragen;
  • ROC van Twente mag aan 85 opleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2018’ toevoegen;
  • ROC van Twente is het beste grote ROC van Nederland.

Keuzegids MBO

In de Keuzegids MBO worden alle mbo-opleidingen van ROC’s met elkaar vergeleken. De uitslag is gebaseerd op cijfers uit de JOB-monitor (studenttevredenheid), inspectierapporten en landelijke onderwijsstatistieken.