Winnaars make-up award ROC van Twente

Almelo / 26 januari 2018
Veel creativiteit was donderdagmiddag 25 januari te zien in de centrale hal van ROC van Twente. Hier streden ruim 85 studenten van de opleidingen Allround schoonheidsspecialist (niveau 4) en Schoonheidsspecialist (niveau 3) onderling en tegen studenten van de opleidingen Ondernemend kapper (niveau 4) en Kapper (niveau 3) om de felbegeerde ‘make-up award’. Aan deze visagiewedstrijden waren twee thema’s gekoppeld: Nature en Picasso.

Nature en Picasso
De jaarlijkse make-up award werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Deelnemers aan deze wedstrijden zijn studenten die bewust gekozen hebben voor het keuzedeel visagie. Er waren weer bijzonder opvallende creaties te zien, zoals panterprints, bloemen en de vormen en kleuren van Picasso. Voorafgaand aan de wedstrijden hebben studenten een moodboard gemaakt waarop ze hun ideeën hebben uitgewerkt. Op de dag zelf mochten ze het haar en kleding van hun model voorbereiden. Tijdens de wedstrijd werd er gewerkt aan de make-up, bestaande uit o.a. foundation, oog make-up en natuurlijk diverse kleuren, kunstwimpers, veertjes en pailletjes, alles passend bij het thema en aansluitend op het voorbereide moodboard.

De uitslagen zijn als volgt:

Groep 1 Nature

  • 1e prijs: Isa Posthumus (17) uit Hengelo, leerbedrijf Huidverzorgingspraktijk Villa Vital in Hengelo
  • 2e prijs: Marell Pol (19) uit Tubbergen, leerbedrijf Studio Notkamp in Tubbergen
  • 3e prijs: Kyra Harzevoort (18) uit Sibculo, leerbedrijf Nardi’s in Ommen

Groep 2 Picasso

  • 1e prijs: Kim Overbeek (21) uit Goor, leerbedrijf Miriam’s salon Geknipt in Goor
  • 2e prijs: Maaike Kramer (19) uit Almelo, leerbedrijf Chantal’s Hair in Almelo
  • 3e prijs: Anahit Grigoryan (25) uit Almelo, leerbedrijf SemAli’s Hair & Beauty salon in Almelo

Jury was enthousiast over mbo-talent
De jury, bestaande uit visagist Darien Touma en stylist Babet Wolthuis (beide reizen inmiddels de hele wereld over voor hun vak), aangevuld met Janny Rison, met een eigen visagieopleiding in Enschede, hadden een zware taak om de winnaars te kiezen. De jury was onder de indruk van de mbo-talenten in haar- en schoonheidsverzorging. De thema’s kwamen goed tot uiting, zowel in de visagie en make-up van de modellen als in het haar en de kleding van modellen en studenten.