1e, 2e en 3e prijzen voor studenten ROC van Twente tijdens Horeca Talentendag

08 maart 2018
Maar liefst 4 medailles zijn behaald door studenten van diverse horecaopleidingen van ROC van Twente. In totaal gingen 44 studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus, Graafschap College, ROC Nijmegen en ROC van Twente de strijd met elkaar aan tijdens de wedstrijd Horeca Talentendag Achterhoek. Deze vond plaats op woensdag 7 maart in de Dru-fabriek in Ulft.

Prijzen
Studenten van ROC van Twente behaalden de volgende prijzen tijdens de horecavakwedstrijden:

 • 1e prijs
  Julie-Mar Brok (18 uit Deventer), opleiding Gastheer/-vrouw, werkzaam bij Cucina Italiana in Deventer
 • 2e prijs
  Jorick van der Moolen (17, uit Enschede), opleiding Kok, werkzaam bij Restaurant de Hanninkshof in Usselo
 • 2e prijs (teamwedstrijd)
  Myrthe Alberink (19, uit Hezingen), werkzaam bij Gasterij de Bakker in Vasse en Caily ten Voorde (19, uit Haaksbergen), werkzaam bij Restaurant de Blanckenborgh in Haaksbergen. Beide volgen de opleiding Manager/ondernemer horeca
 • 3e prijs
  Jarno Olde Keizer (17, uit Oldenzaal), opleiding Kok, werkzaam bij Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte

Vakwedstrijden
Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. De organisatie was in handen van Stichting HorecaTalent Achterhoek (SHA). Volgens de jury was het wedstrijdniveau dit jaar erg hoog.

Workshops en masterclasses
Buiten de wedstrijdvloeren was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendag. Zo stond er een masterclass op het programma door Rene Pluijm, bekend van o.a. het RTL4-programma ‘Pluijm op pad’. Verder werden er diverse workshops gegeven, o.a. over gastronomie, bonbons, vis-/schaal- en schelpdieren, insecten en koffie.