Nieuw leven voor computers van ROC van Twente

Almelo / 25 mei 2018
130 gecheckte computers voor scholen in Letland!

Ook dit jaar regelen studenten en docenten van ROC van Twente dat goed werkende computers die zijn afgeschreven voor het onderwijs een nieuw leven krijgen in een land waar ze van harte welkom zijn. Dit jaar gaan ze naar scholen in Letland, waarna ze worden geïnstalleerd door ICT-studenten. Leerbedrijven Twentepoort Logistiek BV en een anonieme logistieke sponsor uit Rijssen zorgen voor het vervoer en Perfon BV uit Goor voor de verpakking.

Samenwerken voor goed onderwijs
De 130 computers werden tijdens de les gewist, nagekeken en waar nodig gerepareerd door niveau 2-studenten van de opleiding Medewerker ICT (niveau 2) van het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek en zetten op dit moment koers naar verschillende scholen rond Balvi in het oosten van Letland, belangeloos vervoerd met hulp van Twentepoort Logistiek BV uit Wierden, in samenwerking met een anonieme logistieke sponsor uit Rijssen. De transportverpakking bestaat uit 20 pallets van Perfon BV uit Goor. Al deze leerbedrijven onderhouden een warme relatie met docenten van het MBO College van Transport, Logistiek & Mobiliteit en zeiden volmondig ja tegen het verzoek om mee te werken. 

Buitenlandervaring
De afgeleverde computers worden geïnstalleerd door acht ICT-studenten en twee begeleidende docenten, die daarmee tegelijk waardevolle buitenlandervaring opdoen. Bekijk hier de blog van het onderwijsteam dat nu onderweg is!