ROC van Twente hoort tot de beste werkgevers van Nederland

Hengelo / 08 juni 2018
Een groot compliment van onze medewerkers!

Wij zijn door onze medewerkers beloond met de hoogst mogelijke score van drie sterren voor goed werkgeverschap. Uit het laatste onafhankelijke medewerkersonderzoek blijkt dat de medewerkers niet alleen hart hebben voor hun eigen werk, maar ook voor onze school. Daarnaast zijn ze erg tevreden over ROC van Twente als werkgever. We hebben scores behaald die allemaal hoger liggen dan bij de vorige meting. Iets om trots op te zijn, want goed onderwijs en werkplezier gaan hand-in-hand.

Beste Werkgevers Keurmerk: 3 sterren
Weten hoe het werkelijk staat met de werkbeleving kan alleen door met elkaar alert te blijven en daarnaast onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. In april van dit jaar was het weer zover en zijn 2.015 ROC-medewerkers anoniem bevraagd door Effectory, een bureau dat gespecialiseerd is in medewerkersonderzoek. Maar liefst 89,5% deed mee en de resultaten zijn erg goed. We scoren gemiddeld een 7,8 op bevlogenheid, een 8,1 op betrokkenheid en een 8,0 op tevredenheid. Dat betekent dat zowel docenten als ondersteunende medewerkers met veel plezier naar hun werk gaan. Deze cijfers zijn een stuk hoger dan de gemiddelde scores bij andere mbo-instellingen en uit het totaalresultaat blijkt dat we hiermee de hoogst mogelijke score van drie sterren voor goed werkgeverschap verdienen. ROC van Twente mag zich nu één van de beste werkgevers van Nederland noemen en daar zijn we trots op!

Goed werkgeverschap
We vinden het belangrijk dat alle medewerkers die zich voor en namens ons inzetten met plezier naar hun werk gaan. Een fijne werkomgeving is goed voor de kwaliteit van ons onderwijs en daarom doen we er alles aan om niet alleen ruime aandacht te hebben voor goede arbeidsvoorwaarden, maar ook voor vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, ontwikkelmogelijkheden, ondersteuning, leiderschap, werksfeer, het optimaliseren van de werkomgeving en nog veel meer. Kortom, goed werkgeverschap staat hoog in het vaandel bij ons ROC.

Alle informatie over het werken bij ROC van Twente en de openstaande vacatures is te vinden op: www.werkenbijrocvantwente.nl >>