Zoë Loupatty is dé Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente

Hengelo / 01 juni 2018
De 19-jarige Zoë Loupatty uit Almelo en studente aan de opleiding Zelfstandig werkend kok is uitgeroepen tot Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente. Na een stemcampagne van drie weken waarin de genomineerden zoveel mogelijk online stemmen probeerden te veroveren, vond donderdag de spannende finale plaats. Daar moesten zij zich presenteren voor de jury. Door haar geweldige uitstraling en duidelijke boodschap wist Zoë de jury ervan te overtuigen dat zij de beste Twentse ambassadeur van het mbo is.

Zoë is dé Mbo Uitblinker van ROC van Twente omdat ze liefde voor haar vak heeft, spontaan, enthousiast en gepassioneerd is. Dit laat ze zien op school en tijdens haar stage bij het Theaterhotel in Almelo. Daar is ze overal inzetbaar, mede doordat ze alles heel snel oppikt. Ook kreeg ze vrijheid om haar passie te ontwikkelen, wat er voor heeft gezorgd dat haar eigen gerecht op de menukaart kwam te staan! Zoë is enorm ondernemend, sinds begin dit jaar heeft ze haar eigen zaak, namelijk ByZoë Food&Lifestyle. Ze heeft een enorme drive om in te zetten op duurzaam en gezond leven en dit is in haar bedrijf volledig terug te zien. “Ik ben enorm blij en trots dat ik met een mbo-opleiding zover ben gekomen! Dit laat wel zien dat je met een praktische opleiding ook succesvol kan zijn of worden. Als ik mijn diploma op zak heb, ga ik me volledig storten op mijn eigen zaak!”, aldus Zoë.

Jury oordeel
Tijdens de verkiezing op ROC van Twente presenteerden de studenten Daan Berghorst, Zoë Loupatty en Joep Latka zichzelf in de vorm van een pitch. Daarin vertelden ze waarom zij de Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente moesten worden. Vervolgens was er voor de jury de mogelijkheid om vragen te stellen aan de drie studenten. Hier hadden de studenten telkens weer een mooi antwoord op. Na een lang beraad koos de jury uiteindelijk voor Zoë. Waarom Zoë? “Omdat het plaatje klopte: ze straalt, heeft een duidelijke boodschap, kan zich goed verwoorden en weet waar ze voor staat.” aldus Demi Moss, namens de jury. De online stemmen telden voor 50% mee, net als de stem van de jury. De jury bestond dit jaar uit John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur), Demi Moss (Uitblinker 2017) en Gerard Cornelisse (producent).

Landelijke Mbo Ambassadeurs verkiezing
Zoë gaat na de zomervakantie als Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente de strijd aan met ongeveer 50 studenten van andere mbo-scholen in Nederland om de landelijke titel. Deze verkiezing wordt georganiseerd om te laten zien dat je ook met een mbo-diploma een fantastische carrière kan hebben.