Henri de Groot wint verkiezing beste praktijkopleider 2018 van Overijssel in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid

27 september 2018

Henri de Groot, werkzaam bij bakkerij Oonk uit Enschede, is verkozen tot de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Overijssel in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dit werd op woensdag 26 september bekend gemaakt tijdens het event dat ROC van Twente organiseerde voor praktijkopleiders van bakkerijen en leermeesters uit de horeca. Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven helpen bij het opleiden van studenten en leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Praktijkopleiders en leermeester event
ROC van Twente houdt graag korte lijnen met de vaklieden uit het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven is onmisbaar tijdens de opleiding van onze studenten. De ontwikkelingen volgen elkaar rap op en daarom moeten we verbinding houden met het werkveld. Tijdens het event werd er een Lagerhuis debat georganiseerd waarin praktijkopleiders van bakkerijen, leermeesters uit de horecabranche, studenten en docenten mochten reageren op stellingen over de arbeidsmarkt en het onderwijs. Ook waren er verschillende workshops op de vakgebieden bakkerij en horeca en waren er workshops over de begeleiding van jongeren en de werking van het puberbrein. Tot slot was er ook een bpv-cafe om met elkaar in gesprek te gaan over wat er goed gaat en wat beter kan tijdens de bpv (beroepspraktijkvorming).

Wij feliciteren Henri van harte met deze mooie titel en willen hem graag bedanken voor de goede samenwerking. Bakkerij Oonk en met name Henri is met zijn enthousiasme voor ons een belangrijke partner omdat hij gedurende het jaar zo’n drie of vier studenten per stageperiode tegelijk begeleidt.”, aldus Gerard Kamphuis, teammanager van de bakkerijopleidingen van ROC van Twente.

Op maandag 19 november is het ‘De dag van het mbo’ georganiseerd door de MBO Raad en de SBB. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland en ook worden de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekend gemaakt.

Op de foto: 
Annemiek Noordhuis (SBB), Henri de Groot en Marc Oonk (eigenaar Bakkerij Oonk)