Koning Willem Alexander werd warm onthaald in Hengelo, door zes excellente studenten

Hengelo / 27 september 2018
Ter ere van het 150-jarig bestaan van Hengelo als techniekstad bracht Koning Willem Alexander een bezoek aan o.a. onze Gieterij. Daar werd hij enthousiast onthaald door hordes mensen en zes bijzonder getalenteerde mbo-studenten.

Te beginnen met Wilhelm Scholten & Rick Rekers, die beiden heel succesvol deelnamen aan de Skills vakwedstrijden in binnen- en buitenland. Wilhelm is één van ’s werelds beste tegelzetters. Vol passie vertelt hij de koning over zijn werk en de moeilijkheid van wat hij ter plekke maakt. Rick is een uitmuntende schilder en toont dit met een veelzijdige demonstratie. De volgende die de koning zijn hand schudt is Tijmen Braakman. Hij won afgelopen jaar een gouden medaille tijdens Skills the Finals in Zwolle en mag zich daarom de beste restauratietimmerman van Nederland noemen. Het oog valt direct op de troon die Tijmen eerder al maakte voor de Mbo Raad. Een waar pronkstuk.

Zoë Loupatty is Almelo’s jongste ondernemer, net afgestudeerd als zelfstandig werkend kok én gedreven mbo-ambassadeur. Ze weet de koning te verleiden tot een stukje eigengemaakte worteltaart. Het vorkje waarmee de taart wordt genuttigd gaat naar eigen zeggen mee naar huis. Geralda Woolderink is de laatste student die de koning mag begroeten. Ze volgt een meestergezeltraject bij een couturier en maakt prachtige mode met een klassiek tintje. Te midden van haar eigen creaties vertelt ze enthousiast over haar werk.

Koning Willem Alexander was zichtbaar onder de indruk van onze zes excellente studenten. Na met hen allen te hebben gesproken vervolgt hij zijn route langs een drietal innovatieve Twentse ondernemers, om vervolgens plaats te nemen bij het jaarcongres van De Maatschappij. Na een uur vertrekt de vorst richting Thales. Hij sluit de dag af met de officiële opening van de nieuwe vmbo-school CT Stork college