ROC van Twente verdient de Schoolkantine Schaal 2018

Hengelo / 24 september 2018
Schoolkantines vol gezondheid!

Maar liefst zes van onze leslocaties ontvingen vandaag de School Kantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum. Dit is een erkenning voor gezond aanbod in de schoolkantines dat voor het grootste deel uit betere keuzes bestaat. Op de locaties aan het Colosseum (Grolsch Veste) in Enschede en de Gieterij in Hengelo werden twee van de verdiende schalen vandaag officieel uitgereikt door het Voedingscentrum aan de locatiemanagers van en de cateraars op deze locaties, respectievelijk Markies Catering (goud) en Cormet (zilver). Samen met ons zijn deze cateraars verantwoordelijk voor het assortiment eten en drinken dat we op onze locaties aanbieden aan onze studenten en medewerkers.


Gezonde School
Als Gezonde School werken we steeds aan het verbeteren van een gezonde en bewuste leefstijl van studenten en medewerkers. Gezonde voeding is één van de pijlers van onze Gezonde School-aanpak en we willen van al onze schoolkantines Gezonde Schoolkantines maken. Gezonde voeding is onderdeel van een gezonde basis voor de toekomst en daar kunnen wij als school een belangrijke rol in spelen. Samen met onze cateraars werken we daarom vol overtuiging aan gezonde schoolkantines die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het aanbod moet niet alleen lekker zijn, maar ook verantwoord met betere keuzes als fruit, salades en broodjes. Daarnaast zijn op onze locaties overal watertappunten beschikbaar voor vers gezond drinkwater en is er een gratis Adviespunt Voeding & Gezondheid. Ook het aanbod van automaten met snoep, drank en koffie en de opleidingswinkels wordt verzorgd volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.


“Kleine verbeteringen in het kantineaanbod kunnen al zorgen voor een gezondere leefstijl. Weerstand bieden aan vette of zoete snacks is heel moeilijk. Daar is zelfcontrole nodig en dat vraagt veel mentale inspanning. En juist dat is lastig op te brengen, bijvoorbeeld als je druk bent op school. Als het aanbod en de omgeving vooral gezond is, kies je ook ook sneller voor iets gezonds. Dat geldt trouwens niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen.”

- Gerald Oude Alink, projectleider Gezonde School -


Zes trotse locaties!
De zes ROC-locaties die dit jaar een School Kantine Schaal hebben verdiend zijn de locaties aan De Sumpel, de Thorbeckelaan en de Wierdensestraat in Almelo, de Gieterij in Hengelo en het Colosseum en de de Wethouder Beversstraat in Enschede. De locatie aan het Colosseum ontvangt dit jaar de gouden schaal. Dat betekent dat het kantine-assortiment op deze locatie voor minimaal 80 procent uit betere keuzes bestaat. De andere vijf locaties verdienen de zilveren schaal (minimaal 60 procent betere keuzes). De locaties aan de Thorbeckelaan en De Sumpel in Almelo nemen de schaal dit jaar voor het eerst in ontvangst. De andere vier locaties ontvingen de Gezonde School Kantine Schaal al eerder en zijn verguld met deze extra bevestiging.


Lees hier meer over ROC van Twente als Gezonde School >>