ROC van Twente en De Slinger Hengelo gaan nogmaals driejarige samenwerking aan.

30 oktober 2018
ROC van Twente is als funding partner al geruime tijd betrokken bij stichting De Slinger Hengelo. Op 30 oktober 2018 tekenden ROC van Twente en De Slinger voor nogmaals drie jaar samenwerking. ROC van Twente draagt vooral bij tijdens de jaarlijkse Slingerbeurs, die wordt georganiseerd in de centrale hal van ROC-locatie de Gieterij in Hengelo. Ook de komende jaren zal hier de nadruk op liggen.

De Slingerbeurs
Elk jaar verwelkomt stichting De Slinger Hengelo honderden bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuen op de beursvloer, waar zonder geld wordt gehandeld. De Slinger koppelt het hele jaar door de vraag van maatschappelijke organisaties aan het aanbod vanuit het bedrijfsleven, maar tijdens de Slingerbeurs gebeurt dit live. Het aanbod varieert van materiaal als hoogwerkers en personenbusjes, tot mankracht en expertise. Ook vaak vanuit de beroepsopleidingen van ROC van Twente. De eerstvolgende Slingerbeurs vindt wederom plaats in de Gieterij, op vrijdag 8 maart 2019.

Samenwerking met ROC van Twente
ROC van Twente is al sinds de oprichting van De Slinger Hengelo betrokken als partner. Margo Koopman, directeur van het MBO college voor Mens & Maatschappij, zag tien jaar geleden de kans schoon een unieke verbinding te leggen tussen de beroepsopleidingen en de maatschappelijke instellingen in de regio. Lidy Noorman is projectleider van De Slinger en prijst de mbo-opleider voor zijn inzet tijdens de jaarlijkse Slingerbeurs. ROC van Twente verleent onderdak aan het evenement, faciliteert de benodigdheden en zorgt ervoor dat vrijwilligers van De Slinger goed worden verzorgd. Naast medewerkers van ROC van Twente, zijn ook studenten nauw betrokken bij het evenement. De ontvangst van een groep senioren van stichting de Zonnebloem voor een rondleiding in de Gieterij, inclusief koffie en iets lekkers, is één van de vele matches die ROC van Twente tijdens de Slingerbeurs heeft gemaakt.

De Slinger Hengelo
De Slinger stimuleert bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) op regionaal en lokaal niveau. Anderzijds geeft het maatschappelijke organisaties de kans het initiatief te nemen om hun betrokkenheid in Hengelo te vergroten. De Slinger treedt op als intermediair en brengt de gemaakte matches onder de aandacht. Het doel van de stichting is om het contact en de samenwerking tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de gemeente Hengelo te bevorderen.

 

Onderschrift foto
De driejarige samenwerkingsovereenkomst is op 30 november 2018 namens ROC van Twente getekend door John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur, links) en Margo Koopman (directeur van het college voor Mens & Maatschappij, rechts). Bestuursvoorzitter Frank Kerckhaert (midden) tekent namens De Slinger Hengelo.