ROC van Twente is de eerste onderwijsinstelling met een Erkend Duurzaam predicaat van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit

31 oktober 2018
Het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente slaagde met een score van 79 procent ruimschoots voor de speciale onderwijsaudit. Collegedirecteur Laurens van Lier is met name trots op de inzet die studenten, docenten en medewerkers hiervoor leverden. Woensdag 31 oktober werd het muurschild op feestelijke wijze onthuld door Laurens van Lier van ROC van Twente en Dolf Teuwen van Instituut voor Duurzame Mobiliteit.

De onderwijsaudit
De certificering van Erkend Duurzaam aan ROC van Twente was niet vanzelfsprekend. De checklist die het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gebruikt is bestemd voor bedrijven in de automobielbranche, maar werd speciaal voor het onderwijs aangepast. ROC van Twente werd als daarbij beoordeeld op zes disciplines: inkoop, personeel, financiën, bedrijfsvoering, communicatie en dienstverlening.

Opstap naar Maatschappelijk Verantwoord Onderwijs
De certificering komt voort uit het in 2015 gestarte traject ‘Duurzaam Mobiliteitscollege Twente’, dat gericht is op het intensiveren van de samenwerking tussen het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit (TL&M) en het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek (ME&I) van ROC van Twente. Beide colleges werken samen aan de verduurzaming van hun branches en het implementeren van het thema duurzaamheid in lesmateriaal. Het behalen van de certificering is een groot succes dat hieruit voortkwam. Voor ROC van Twente is het predicaat Erkend Duurzaam een logische opstap naar meer maatschappelijk verantwoord onderwijs.

Duurzaamheid als onderdeel van het curriculum
De mobiliteitsbranche verduurzaamt in rap tempo. Inspelen en meegroeien met innovaties en ontwikkelingen is het voor het onderwijs een actuele uitdaging. Het college voor Transport, Logistiek & Mobiliteit wil duurzaamheid daarom zo snel mogelijk opnemen in het huidige curriculum van al haar opleidingen.