ROC van Twente tekent huurovereenkomst met Techniekhuis Twente

05 december 2018
Vandaag tekent Trudy Vos, lid van College van Bestuur, een huurovereenkomst met de eigenaren van Techniekhuis Twente, namelijk  Bouwschool Twente en Schildersvakopleiding. 

Techniekhuis Twente wordt per 1 september 2019 de locatie voor alle bouwopleidingen die nu in de Gieterij en de Sumpel gehuisvest zijn. Er is zo’n 2400 vierkante meter opleidingsruimte voor bouw-, hout & meubel- en interieuradviseurgerelateerde BOL- en BBL-opleidingen, niveau 2 t/m 4. Het gaat om ongeveer 700 studenten.

Op dit moment wordt het pand nog volop verbouwd. Tijdens de Open dagen op 25 en 26 januari 2019 is Techniekhuis Twente geopend en zijn er allerlei activiteiten voor scholieren. Zo ook de landelijke Skills Heroes kwalificatiewedstrijden voor de beroepen metselen en bouwtimmeren. 

Doel van de clustering
Doel van deze clustering is alle opleidingen in de gebouwde omgeving samen te brengen in één onderwijshuis. Studenten van verschillende opleidingen kunnen samenwerken in multidisciplinaire projecten om een betere simulatie van de praktijk te bewerkstelligen. Hierdoor leren ze binnen hun opleiding al samenwerken met alle disciplines die op een bouwplaats aanwezig zijn.

Bundeling van krachten
De eigenaren hebben het pand sinds medio juni 2017 in bezit. ROC van Twente en opleidingsbedrijf InstallatieWerk IW participeren in de samenwerking en uitvoering van beroepsopleidingen. Gezamenlijk zijn deze vier partijen de afgelopen jaren bezig geweest met het voorbereiden van de bundeling van krachten in het techniekonderwijs. Zo hebben ze een gezamenlijk machinepark aangeschaft, waaronder een geavanceerde CNC-houtbewerkingsmachine. De drie opleidingsbedrijven gezamenlijk zijn werkgever voor zo’n 200 BBL-studenten.

Foto: © Emiel Muijderman voor TC Tubantia.