Santa Run en gezellige winterfair voor het goede doel bij ROC van Twente

Enschede / 04 december 2018
Op vrijdag 14 december wordt op de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat 165 in Enschede een Santa Run en Winterfair georganiseerd. Om 12.00 uur wordt afgetrapt met de Santa Run. Aansluitend is de winterfair gratis te bezoeken tussen 12.30 en 15.30 uur in de hal van de ROC-locatie. De opbrengsten van de Santa Run, de verkochte producten, (internationale) hapjes en drankjes en opbrengsten van sport- en spelactiviteiten gaan naar het goede doel: de stichting Ubuntu Afrika.

Ondernemerschap stimuleren

Hoe kun je ondernemerschap nu beter stimuleren dan door echt te gaan ondernemen? Dat dachten docente Hanneke Derkman en haar collega’s van het vak Ondernemerschap. Studenten van verschillende opleidingen richting handel en ondernemerschap kregen de opdracht om een winterfair te organiseren. Actief en in de praktijk aan de slag. Er is een verdeling gemaakt tussen de verkoop van producten, iets te eten en te drinken – dit allemaal grotendeels gesponsord door bedrijven – en sport en spel. Bij deze activiteiten wordt uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is verbinding gezocht met stagebedrijven, docenten, ouders/verzorgers en ook de andere bewoners van de schoollocatie.

Santa Run

En wat is er mooier dan de winterfair een extra boost te geven door het te combineren met de jaarlijkse Santa Run? Daarom krijgt de Santa Run dit jaar voor het eerst de vorm van een sponsorloop. Studenten laten zich voor het goede doel sponsoren voor deze ca. 2 km lange loop in en rondom de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat. Een aantal docenten en medewerkers gaat verkleed als kerstman, kerstvrouw of kerstelfje en daagt andere deelnemers ook uit om verkleed te komen. Voor studenten van de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap, Veiligheid en handhaving en Sport en recreatie is de Santa Run een verplicht onderdeel. Andere studenten van deze locatie mogen vrijwillig meedoen.

Stichting Ubuntu Afrika

Aan het eind van de middag worden de opbrengsten van de Santa Run en de winterfair overhandigd aan Maarten en Carolien van de Stichting Ubuntu Afrika. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Oeganda en vertrekt volgend jaar weer om eigenhandig de opbrengsten van de Winterfair en de Santa Run goed terecht te laten komen. Studenten die het meeste geld hebben opgehaald, worden beloond met mooie prijzen. Meer info over deze stichting vind je op www.ubuntu-afrika.nl of volg hen op Facebook.