Goede baankansen volgens Arbeidsmarktmonitor Sport & bewegen 2018

16 januari 2019
Zo blijkt dat 92% van de mbo-gediplomeerden (niveau 2, 3 én 4) uit 2014/2015 in 2018 een baan heeft. Ruim 50% van de afgestudeerden kiest voor een vervolgopleiding. Na het succesvol afsluiten van de studie belandt uiteindelijk 46% in de sportsector. Iets meer dan de helft (51%) werkt in verwante sectoren als toerisme & recreatie, gezondheidszorg, de welzijnsbranche, veiligheid en het onderwijs.

Sport & Bewegen is ook bij ROC van Twente een populaire opleiding. Doordat de studenten breed worden opgeleid, zijn ze heel gewild in het werkveld. Hun diploma biedt hen goede doorstroom- en arbeidssituaties. Teammanager Guido Wevers is blij met de feiten, maar wist het eigenlijk al lang:

“Wij wisten wel dat onze studenten goede kans maakten op de arbeidsmarkt, maar nu wordt het ook door een onafhankelijk opgesteld onderzoek bevestigd. Na de opleiding Sport en Bewegen komen gediplomeerden goed aan de slag. Bijna de helft werkt in de sportsector, maar dat onze alumni ook bij andere sectoren warm worden ontvangen maakt mij als opleider super trots.”

Lees de volledige Arbeidsmarktmonitor Sport & Bewegen 2018.