ROC van Twente als 2e beste ROC bij wedstrijden Horecatalent Achterhoek

Almelo / 14 februari 2019
ROC van Twente won de 2e prijs ‘Beste ROC 2019’ tijdens de Horecatalentendag in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Maar liefst 7 medailles, waaronder drie 1e prijzen, zijn behaald door studenten van diverse horecaopleidingen van ROC van Twente. In dit kampioenschap van Oost Nederland gingen zij de strijd aan tegen studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus, Graafschap College en ROC Nijmegen.

Prijzen
Studenten van ROC van Twente behaalden de volgende prijzen tijdens de horecavakwedstrijden:

Manager/ondernemer horeca, team Barista
-    1e prijs Luca Suprijatna Ukon (19, Oldenzaal), werkzaam bij Landgoedhotel de Wilmersberg in de Lutte en Mariline Scholten (18, Haaksbergen), werkzaam bij Grand Café De Kornuiten in Haaksbergen 

Manager/ondernemer horeca, team Ondernemen
-    1e prijs Tessa Meijer (20, Lattrop-Breklenkamp), werkzaam bij Droste’s Herberg in Tubbergen en Anouk van der Vegt (18, Borne), werkzaam bij Hotel Restaurant het Witte Paard in Delden

Gastheer/gastvrouw niveau 2
-    1e prijs Elmar van der Hooft (18, Oldenzaal), werkzaam bij Restaurant de Oude Apotheek in Losser
-    3e prijs voor Kay Steinkamp (18, Neede), werkzaam bij Boetiekhotel Bonaparte in Lochem

Gastheer/gastvrouw niveau 3
-    2e prijs Rianne Slotboom (20, Nijverdal), werkzaam bij Hotel Restaurant De Uitkijk in Hellendoorn 
-    3e prijs Levi de Witte (20, Vriezenveen), werkzaam bij Grand Café Ledeboer in Almelo

Kok niveau 2 
-    3e prijs Jarno Olde Keizer (18, Oldenzaal), werkzaam bij Café Sprakel in Lonneker

Talent en motivatie
Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. De organisatie was in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA).  

Workshops en masterclasses
Naast de vakwedstrijden was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendagen op 12 en 13 februari. Bezoekende studenten van deelnemende ROC’s konden kennis opdoen door diverse workshops te volgen. Dit waren bijv. de workshops wijn en kaas, cocktails, vis, bier, wijnvignet, Rational en Robot Coupe (werken met verschillende professionele keukenmachines).