ROC van Twente met 22 finalisten naar Skills the Finals

Hengelo / 12 februari 2019
Tijdens Skills The Finals 2019 doen 22 studenten van ROC van Twente een greep naar de titel van ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam’. Het grootste beroepen-event van Nederland vindt grotendeels plaats in de RAI Amsterdam, maar voor een aantal finales wordt naar andere locaties uitgeweken. Donderdag 14 & vrijdag 15 maart 2019 dienen de Hengelose ROC-locatie de Gieterij en Techniekhuis Twente als strijdtoneel voor de finalewedstrijden Schilder, Tegelzetter, Lasser TIG en MAG/BMBE, CNC Frezer en CNC Draaier.

ROC van Twente doet elk jaar mee aan het Nederlands kampioenschap voor beroepen. Een pittige tijdsinvestering voor de studenten en docenten, want aanloop van de finales wordt er veel getraind. Volgens oud-deelnemers is het een onvergetelijke ervaring, die ook nog eens iets oplevert. Schoonheidsspecialiste Marieke Velthuis deed twee keer mee en zegt: “Na Skills ben ik door veel bedrijven benaderd. Ik kon na mijn studie dus zo aan het werk.”

WorldSkills 2019 in Kazan Rusland
Goudenmedaillewinnaars maken bij een internationale wedstrijd kans op een plek in Team Nederland. Met dat team reizen ze in augustus af naar het Russische Kazan, om deel te nemen aan WorldSkills 2019. Hier nemen ze het op tegen mbo-studenten van over heel de wereld. Tijdens de laatste WorldSkills editie in 2017 namen vijf ROC van Twente studenten deel. Tegelzetter Wilhelm Sholten werd vierde, Lasser Brent Koekkoek en Bouwtimmerman Rick Lammerink behaalden de top 10. Letterlijk een wereldprestatie.

Skills The Finals in Amsterdam
Het merendeel van de finalewedstrijden vinden plaats in de RAI Amsterdam. In de RAI is een groot randprogramma opgezet, speciaal voor het voortgezet onderwijs. Ter bevordering van het beroepskeuzeproces kunnen scholieren uit heel Nederland deelnemen doe-activiteiten en challenges binnen diverse vakgebieden. Tevens is er studie-, beroepen- en wedstrijdinformatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. Ook voor docenten worden er verschillende workshops en masterclasses aangeboden.

WorldSkills Netherlands
WorldSkills Netherlands zet zich in ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Hiervoor werkt ze samen met partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. ROC van Twente docent en Skills coördinator Natasja Bosvelt is al jaren teamleader van Team Nederland en zal augustus 2019 met Team NL meereizen naar WorldSkills in Kazan.

Kijk voor actuele informatie over de wedstrijden op www.skillsthefinals.nl