Twaalf medailles voor ROC van Twente tijdens Skills The Finals 2019

Amsterdam / 22 maart 2019
Twaalf van de 21 finalisten vielen tijdens de Nederlands kampioenschappen voor mbo’ers in de prijzen. We behaalde tijdens eerdere finales al zeven medailles en voegde daar op vrijdag 22 maart in de RAI Amsterdam nog eens vijf medailles aan toe. Dylan Schuurman (21) won goud in Amsterdam en mag zich de beste fietstechnicus van Nederland noemen. Gastvrouw Kiki Bult (22) en kok Jeroen van de Steeg (21) wonnen beiden zilver. Tandartsassistent Julia Post (19) en Stukadoor Lars Geertman (19) gingen naar huis met een bronzen medaille.

Voor een aantal Nederlandse kampioenschappen werd uitgeweken naar andere locaties dan de RAI Amsterdam. Het NK Beveiliger vond 7 en 8 maart plaats bij Nova College in Haarlem, waar ROC van Twente student Niels Bakkum (20) goud wist te bemachtigen. Op 14 en 15 maart waren de ROC-locaties Gieterij en Techniekhuis Twente in Hengelo het strijdtoneel van zes bouw- en techniekfinales. CNC Draaier Jan-Willem ten Hag (21) en CNC Frezer Daniël van Voorthuizen (20) wonnen er goud.  Mike de Lange (19) ontving er een zilveren medaille voor zijn inzet bij de wedstrijd Schilder. MAG Lasser Maikel Kleinsman (20) en CNC-Frezer Teun Olthuis (20) wonnen brons. Zaterdag 16 maart sloot Doktersassistent Lisa Woolderink (24) haar NK bij Scalda Zeeland af met een zilveren medaille.

WorldSkills 2019: WK voor mbo’ers
Elk oneven kalenderjaar wordt Skills The Finals opgevolgd door een Wereldkampioenschap: WorldSkills. Jan-Willem ten Hag en Daniël van Voorthuizen wonnen goud bij een internationale wedstrijd. Daarom maken ze beiden kans op een plek in Team NL, dat 22 tot en met 27 augustus naar het Russische Kazan afreist om het op te nemen tegen vakmannen en –vrouwen uit heel de wereld.

Trots op het Twentse vakmanschap
ROC van Twente is enorm trots op de prestaties van zijn finalisten. Naast de twaalf medailles, wisten nog eens drie kandidaten de top 5 te bereiken. Het vakmanschap van de Twentse studenten gaat niet onopgemerkt bij de concurrenten, maar er zijn nog veel meer beroepen waaraan ROC van Twente kan deelnemen. ROC-docent en Skills Teamleader Natasja Bosvelt pleit voor deelname aan meer wedstrijden voor ROC van Twente. “Meedoen aan een Skills wedstrijd is een kans om boven jezelf uit te stijgen en helemaal op te gaan in de passie voor je vak. Die ervaring gun ik al onze studenten. Je kunt eigenlijk niet uitleggen hoe gaaf het is, dat moet je gewoon meemaken.”

WorldSkills Netherlands
Skills The Finals is een initiatief van WorldSkills Netherlands. Een organisatie die zich inzet ter promotie van het beroepsonderwijs onder jongeren. Hiervoor werkt ze samen met partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands organiseert de Nederlands kampioenschappen voor beroepen in samenwerking met Nederlandse mbo-scholen.