IJsbaan Twente is decor voor examinering van Johan Cruyff College.

IJsbaan Twente, Enschede / 20 mei 2019
Drie achtereenvolgende dagen worden de jonge topsporters van de opleiding Medewerker marketing en communicatie onderworpen aan een simulatie. Het bedenken van activiteiten voor ijsbanen staat centraal. De laatste examendag vindt daarom plaats bij IJsbaan Twente, waar manager en ex-profschaatser Gianni Romme de examenkandidaten van het Johan Cruyff College motiverend toespreekt.

Om te slagen werken de studenten aan verschillende opdrachten rondom eenzelfde thema. Dit jaar staat de ijsbaan centraal, want hoe trekken zij meer bezoekers aan in de winter? Volgens marketing- en communicatieadviseur Milène Zwijnenberg is deze casus een realiteit voor IJsbaan Twente en haar landelijke collega’s: “Schaatsen wordt steeds minder populair, dus moeten we andere activiteiten bedenken om bezoekers naar de ijsbaan te leiden”. De studenten worden uitgedaagd om activiteiten te bedenken, onderbouwd in een communicatieplan. Daarnaast schrijven ze o.a. een persbericht en maken ze een marktanalyse. Het management van IJsbaan Twente is klankbord tijdens de eindpresentaties.

Sportieve samenwerking
ROC van Twente en IJsbaan Twente werken geregeld samen. Zowel de opleidingen van het Johan Cruyff College als de reguliere sportopleidingen van ROC van Twente komen er vaak. De schaatsers van het Johan Cruyff College geven hun klasgenoten er schaatsles en voor theorielessen wordt met regelmaat uitgeweken naar de vergaderzalen van de ijsbaan. Manager Gianni Romme gaf vorige week nog een lezing over zijn eigen carrière en het belang van mentale weerbaarheid. Een mooie aanvulling op de lessen mentale coaching die de studenten volgen.                         

Johan Cruyff College Enschede
Het Johan Cruyff College biedt (aankomende) topsporters de mogelijkheid een mbo-opleiding te combineren met hun drukke training- en wedstrijdschema’s. Voor velen een uitkomst, want topsporter word je niet zomaar. Camiel Swerink, Teamleider van het Twentse Johan Cruyff College, is dan ook blij met de boodschap van Gianni. “Veel van onze studenten stijgen in de jeugd boven hun competitie uit, maar krijgen het bij de senioren heel zwaar. Ze halen de eerste paar wedstrijden het podium niet en dan zakt de moed ze in de schoenen. Je moet jezelf blijven uitdagen en overtuigd zijn dat het beter kan, daar is veel mentale kracht voor nodig”, aldus Camiel.