Sport & bewegen zoekt verbinding in de keuken

Almelo / 13 mei 2019
Ook binnen ROC van Twente valt er genoeg te ontdekken. Zo kregen 26 derdejaars studenten Sport & Bewegen tijdens hun ‘inspiratieweken’ een koopworkshop van onze koks in opleiding. Terwijl de studenten van Sport & Bewegen meer leren over gezond eten, leren de koks hun kennis te delen. Een mooi voorbeeld van verbindend en inspirerend onderwijs.

De studenten kookten samen een gezonde én lekkere maaltijd. Bij ons eigen restaurant Wijzer werden de gerechten gretig geproefd. Vooral de eigengemaakte tomatenvenkelsoep viel in de smaak.

Leren door te inspireren
De kookworkshop was onderdeel van de Inspiratieweken van Sport & Bewegen. Studenten met het profiel sport, bewegen & gezondheid volgen drie weken diverse workshops, inspiratiesessies en nemen een kijkje in de keukens van verschillende bedrijven. Een van die bedrijven was The Vital Company, in Oldenzaal. De studenten werden er aan verschillende vitaliteitstesten onderworpen, die het bedrijf vaak afneemt voor Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Jong leren eten
Deze kookworkshop is onderdeel van het project 'Jong leren eten', van de Gezonde School. Het project zet zich in om samen met het onderwijs jongeren ‘voedselvaardig’ te maken. Middels verschillende projecten leren onze studenten over gezond eten en het maken van verstandige en duurzame voedselkeuzes.