Wouter van den Heuvel is Mbo Uitblinker 2019 van ROC van Twente

Hengelo / 05 juni 2019
De 19-jarige Wouter van den Heuvel uit Enschede is verkozen tot Mbo Uitblinker 2019 van ROC van Twente. Na een wekenlange campagne, vond dinsdagmiddag 4 juni de finale plaats. Kiki Bult, Mark Winkel en Wouter van den Heuvel, eerder geselecteerd door de vakkundige jury, vertelden in een pitch wie zij waren en waarom juist zij het mbo goed kunnen vertegenwoordigen. Wouter wint met zijn 1e prijs op ROC van Twente een plek in de landelijke race om het mbo ambassadeurschap en gaat vervolgens de strijd aan met Mbo Uitblinkers uit heel Nederland. Zijn doelstelling: “Het mbo moet meer ondernemerschap krijgen. Daar ga ik me hard voor maken”.

Wouter volgt de opleiding Medewerker marketing en communicatie, loopt stage bij het Ondernemerslab Twente en runt daarnaast een eigen bedrijf dat gericht is op webdesign. “Ik ga me nu volledig richten op de landelijke finale”, vertelde de winnaar van de Mbo Uitblinker verkiezing op het podium, nadat de uitslag bekend was gemaakt. Wouter begon zijn pitch met de volgende woorden “Drie jaar geleden, zou ik hier absoluut niet durven staan. Sterker nog, drie jaar geleden zou ik nergens durven staan.” Wouter was namelijk gameverslaafd. Hij kon dagen, weken helemaal niks doen. Het was “Eat, sleep, game, repeat”, zoals hijzelf vertelde. Totdat Wouter het roer omgooide en nieuwe dingen probeerde om vervolgens het maximale eruit te halen. Wouter heeft een ondernemende houding aangenomen. Ondernemerschap betekent voor Wouter het maximale uit jezelf halen en elke dag blijven leren & verbeteren. En precies dat, gunt Wouter iedereen op het mbo. “Je hoeft niet persé een eigen bedrijf te hebben, ondernemerschap is juist ook een ondernemende houding hebben. En daar gaan werkgevers in de toekomst nog veel meer om vragen.” aldus de winnaar van de Mbo Uitblinker verkiezing 2019. 

De deelnemers Kiki, Mark en Wouter
Naast zijn studie en het runnen van zijn eigen onderneming, is Wouter ook voorzitter van de ROC-Businessclub om ondernemend gedrag onder de studenten te stimuleren. Wouter ging de strijd aan met Kiki Bult en Mark Winkel. Kiki Bult (22, Nijverdal) volgt de opleiding Gastronoom/sommelier aan de Cas Spijkers Academie Twente in Almelo. Dit jaar loopt ze stage bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel in Amsterdam. Daar zijn ze zo enthousiast en tevreden over Kiki dat ze een baan aangeboden heeft gekregen bij Ciel Bleu**. De 22-jarige Mark Winkel uit Almelo werkt tijdens zijn stage bij de Twentse Zorgcentra in Almelo met mensen met een verstandelijke en geestelijke beperking. Naast zijn studie Mbo-verpleegkundige komt Mark ook op voor studenten als vicevoorzitter in zowel de collegeraad van zijn MBO College als in de Centrale Studentenraad van ROC van Twente. 

Jury 
De drie genomineerde uitblinkers werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Zoë Loupatty (Mbo Uitblinker 2018), Trudy Vos (lid College van Bestuur ROC van Twente) en Bernd Schneider (voormalig juryvoorzitter van het tv-programma ‘Het beste idee van Nederland’). Tijdens de spannende finale hebben de studenten in een pitch verteld waarom zij de titel Mbo Uitblinker 2019 verdienen. Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun studie en/of stageperiode bijzonder hebben gepresteerd. Het juryoordeel werd samengevoegd met de online stemmen, die ze verzameld hebben tijdens de campagne. 

Vier het vakmanschap
De drie uitblinkers verdienen het om in de spotlights te staan en dat gebeurt tijdens de feestavond ‘Vier het vakmanschap’ die ROC van Twente organiseert op dinsdag 25 juni in het Wilminktheater in Enschede. Hier worden diverse studenten en docenten van ROC van Twente die het afgelopen jaar bijzonder hebben gepresteerd in het zonnetje gezet. 

Dit is mbo
Wouter vertegenwoordigt ROC van Twente in de landelijke wedstrijd van Dit is mbo, een initiatief van de MBO Raad. De winnaar van de landelijke verkiezing mag zich een jaar lang mbo ambassadeur noemen. Hierbij gaat de mbo ambassadeur in gesprek met ministers en wethouders en treedt op in televisieprogramma’s met als doel: het onderwijs te blijven ontwikkelen en het mbo op de kaart te zetten.