Netwerkbijeenkomst door studenten Sociaal werk groot succes

Hengelo / 16 oktober 2019
De netwerkbijeenkomst die studenten van de opleiding Sociaal werk organiseerden voor het vak Netwerken & Profileren was een groot succes. De Hengelose burgemeester Sander Schelberg was één van de gasten en benadrukte het belang van netwerken. ‘Het komt je niet aanwaaien, het is net werken’, aldus de burgemeester.

De bijeenkomst werd afgetrapt door drie sprekers. Onze Collegedirecteur Ritzo Bloem verwelkomde het gezelschap, waarna de burgemeester het woord nam. De laatste spreker was Merlin van Loon, eigenaresse van MelCura Intensieve Ambulante Hulpverlening. Merlin vertelde over haar eigen loopbaan, van mbo-niveau 2 naar hbo en uiteindelijk haar eigen onderneming. Ze sloot af met een duidelijk advies: ‘Maak keuzes met je hart en ga ervoor’.  

Een indrukwekkende gastenlijst
Naast burgemeester Schelberg stonden ook Mariska ten Heuw (wethouder Werk & Inkomen), Patricia Bolwerk (directeur van Stop Pesten Nu) en Trudy Vos (College van Bestuur bij ROC van Twente) op de gastenlijst. Tijdens het netwerken kregen de studenten alle ruimte om ook met hen in gesprek te gaan. De genodigden maakten diepe indruk op de studenten, maar de gesprekken kwamen snel op gang. ‘Normaal heb ik een grote mond, maar toen ik met iemand van de Raad van Toezicht stond te praten werd ik een heel klein jongetje. Ze vertelde over hoe ze zich inzet voor kinderen in arme landen, toen leek het net alsof ik met een collega stond te praten’, vertelde een student.

Netwerken is noodzaak
Docente Judith Peinemann organiseerde de netwerkbijeenkomst met haar studenten. De noodzaak van het vak kwam vanavond goed naar voren. ‘Er werd zoveel gepraat, dat studenten hun telefoons alleen gebruikten om er LinkedIn connecties en foto’s mee te maken. Dat is voor mij een goede referentie.’, vertelt ze enthousiast. En de gesprekken hebben meteen effect. Er zijn connecties gelegd, toezeggingen gedaan en nieuwe afspraken ingepland.