Derde semester van 'International Learning Community Tourism' in Twente afgetrapt

Enschede / 02 oktober 2019
Woensdag 2 oktober werd het derde semester van het Erasmus+ project 'International Learning Community Tourism' ingeluid in Twente. Studenten van onze Travel & Leisure opleidingen doen tijdens dit project samen met studenten van Hogeschool Saxion, het Duitse Berufskollege Niederberg Velbert en het Oostenrijkse HLWFW Kufstein onderzoek naar verschillende toeristische vraagstukken.

Voor de aftrap kwamen alle deelnemende scholen naar Twente, maar de uitvoering van het project doen de studenten in hun eigen land. Tot februari 2020 werken zij middels allerlei digitale kanalen samen aan verschillende thema's. Een thema is de 'Generation Gap', waarbij de groepen onderzoeken of en hoe de behoeften van de nieuwe generatie professionals is veranderd en hoe de branche daarop in kan spelen. Daarnaast richten de studenten zich op de mogelijkheid om werknemers uit de branche uit te wisselen in een internationaal systeem. â€‹Het traject wordt afgesloten tijdens het 'Multiplier-event' in Tirol, dat begin volgend jaar plaatsvindt. Daar presenteren de studenten hun resultaten, in het Engels. 

Internationalisering
In dit Erasmus+ project werken studenten van de mbo-opleiding travel & hospitality en de hbo-opleiding Tourism Management samen met leeftijdsgenoten uit Duitsland en Oostenrijk. Het is een driejarig project waarbij verschillende studenten in semesters direct opdrachten krijgen van organisaties uit de branche. Voor de studenten is het een goede kennismaking met het toekomstige werkveld. Daarnaast worden er waardevolle contacten gelegd met buitenlandse leeftijdsgenoten.

Kijk hier voor meer informatie over onze internationalisering.