ROC van Twente doneert kerstpakketten aan Kamer-Raad en De Boodschappenmand Almelo

Hengelo / 20 december 2019
Een groot aantal medewerkers van ROC van Twente heeft zijn kerstpakket gedoneerd aan een goed doel. In ieder geval 47 pakketten zijn overhandigd aan Kamer-Raad. Kamer-Raad is een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en die door omstandigheden niet over een goede thuissituatie beschikken. Ook De Boodschappenmand Almelo mocht dit jaar een stapel pakketten in ontvangst nemen.

47 ROC-studenten in woon-werk-leerhuis
Op dit moment maken 47 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-Raad in Enschede, Hengelo en Almelo. Studenten kunnen bij Kamer-Raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen en er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is. Bij Kamer-Raad hebben ze een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. Vanzelfsprekend kunnen ze bij ROC van Twente terecht voor hun studie en passende begeleiding.

Kamer-Raad 
Kamer-raad maakt onderdeel uit van de Stichting Humanitas onder Dak Twente (HOD). Humanitas werkt in dit project samen met tal van partners, waaronder Jarabee en de gemeentes Enschede en Almelo. 

De Boodschappenmand Almelo
De Boodschappenmand helpt gezinnen en alleenstaanden die in een (financiƫle) noodsituatie verkeren. Door de steun van de Boodschappenmand, kan het (gezins)leven normaal doordraaien en worden er geen extra schulden gemaakt voor boodschappen.