ROC van Twente viert Paarse vrijdag

Hengelo / 12 december 2019
Evenals voorgaande jaren kleurt ROC van Twente op vrijdag 13 december weer paars. Daarmee laten we als onderwijsorganisatie zien dat iedereen welkom is op onze school.

Paarse Vrijdag, elke tweede vrijdag in december, is een dag waarop de kleur paars door studenten, docenten en andere medewerkers wordt gedragen om solidariteit te tonen voor homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Veilige school waar iedereen zichzelf kan zijn 
Paarse vrijdag is een (internationaal) statement met als doel studenten een veilige plek op school te bieden, of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. “Mensen zich onzeker voelen over wie of wat zij zijn, kunnen zich extra gesteund voelen door iedereen die paars draagt op Paarse vrijdag. Dit zorgt voor een veilige omgeving waarin ruimte ontstaat waarin iedereen zichzelf kan zijn. En dat is precies wat we samen belangrijk vinden in ROC van Twente”, vertelt Iris, docent bij ROC van Twente en betrokken bij de GSA - Gender & Sexuality Alliance - werkgroep. Studenten en docenten in deze groep zetten zich in om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken en homofobie binnen ROC van Twente te voorkomen.

Jezelf kunnen zijn is een feest 
Het landelijke thema dit jaar voor Paarse vrijdag is: Jezelf kunnen zijn is een feest. De regenboogvlag wordt dan ook gehesen en er worden Paarse armbandjes uitgedeeld aan studenten in de locaties Gieterij Hengelo en Wierdensestraat Almelo. Ondersteunt door een optreden van zanger Burçan besteedt de GSA werkgroep op die manier aandacht aan gender, seksuele integriteit en diversiteit.

ROC van Twente is lid van het nationale GSA Netwerk www.gsanetwerk.nl