Studenten juridische opleidingen succesvol in actie voor voedselbank

Hengelo / 20 december 2019
Eerste- en tweedejaarsstudenten van de juridische opleidingen van ROC van Twente in Hengelo hebben succesvol actie gevoerd voor Voedselbank Midden-Twente. Vol overgave werden afgelopen weken producten verzameld om een ‘Wall of Food’, een muur van voedsel, te bouwen. Donderdagmiddag 19 december overhandigden de studenten met trots 45 gevulde kratten aan Bert Wind van de voedselbank. Dankzij deze actie helpen zij in de maanden januari, februari en maart meer dan 350 gezinnen in de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente, die van deze voedselbank afhankelijk zijn.

Diverse acties
De afgelopen weken hebben studenten van 14 klassen hun best gedaan om de kratten, die in de schoollocatie De Gieterij stonden, te vullen. Er zijn diverse acties op touw gezet. Zo zijn studenten langs de deur gegaan in hun eigen buurt en bij bedrijven geweest voor sponsoring. Sommigen hebben geld bij elkaar gelegd om zelf producten te halen. Ook is via social media een beroep gedaan op familie, vrienden en kennissen om deze actie een succes te laten worden. De twee studenten die de meeste producten hebben ingezameld werden beloond met een leuke prijs. Een bijzondere eervolle vermelding verdienen de studenten Kübra Kurt en Anas Kjidaa, die de meeste producten wisten te verzamelen. 

Excursie
In de voorbereiding op deze actie zijn alle eerste- en tweedejaarsstudenten van de juridische opleidingen op excursie naar de voedselbank geweest. Ook is er tijdens de lessen aandacht besteed aan de armoedeproblematiek in Nederland en de manieren waarop studenten hun steentje kunnen bijdragen.