Nationale Keuzegids: ROC van Twente behoort tot de beste scholen van Nederland

Hengelo / 11 januari 2020

Volgens de Nationale Keuzegids is ROC van Twente één van de beste ROC’s in Nederland. Maar liefst 52 opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2020’ gekregen. Een uniek zegel, dat je alleen krijgt als een opleiding als beste beoordeeld is door de onafhankelijke keuzegids.

kwaliteitszegel 2020
Het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2020’ mag alleen gevoerd worden als het onderwijs van kwalitatief zeer hoog niveau is. De Nationale Keuzegids baseert het oordeel op o.a. beoordelingen door studenten en inspectie. Nieuwkomers in de lijst met Topopleidingen zijn Horeca en Procestechniek.

52 opleidingen worden als beste beoordeeld
ROC van Twente staat zevende op de ranglijst van ‘Beste ROC’s van Nederland’. De Keuzegids beoordeelt jaarlijks alle mbo-opleidingen en mbo-instellingen in Nederland. In de Keuzegids worden 40 ROC’s en 7 AOC’s beoordeeld.

vasthouden wat goed is
Bestuursvoorzitter John van der Vegt is trots op de stabiele plek in de gids. Al enkele jaren horen we tot de top-10 van Nederland. Dat is fijn, maar niet vanzelfsprekend: ‘Iedere dag werken onze collega’s, studenten en leerbedrijven hard voor dit resultaat. We blijven ons iedere dag inzetten om elke student het beste onderwijs te kunnen aanbieden. We moeten vasthouden wat goed is en verbeteren daar we kansen zien. We zitten dan ook regelmatig met studenten, bedrijven, Twentse voortgezet onderwijs en Saxion om tafel om op te halen wat er leeft. Aansprekend is ook dat de Topopleidingen aansluiten bij het profiel van de regio Twente.’

Benieuwd naar de Topopleidingen 2020? Je vindt ze op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.