Skills the Finals

Hengelo / 10 februari 2020
Maar liefst 28 studenten van ROC van Twente hebben zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo. Van 4 t/m 6 maart gaan zij de strijd aan met andere mbo’ers uit heel Nederland tijdens Skills The Finals 2020. Studenten van de Twentse beroepsopleider hebben zich voor 26 vakrichtingen geplaatst, tijdens de verschillende kwalificatiewedstrijden die de afgelopen maanden zijn georganiseerd op diverse plekken in Nederland.

Makers en doeners
ROC van Twente vindt ‘excelleren in je vak en het beste uit jezelf halen’ belangrijk voor zijn studenten. En dat is precies wat er gebeurt tijdens het meedoen aan vakwedstrijden. Daarnaast ontwikkelen studenten hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs. Vakwedstrijden zorgen ten slotte voor vaktrots, bij jongeren, bij docenten en bij het bedrijfsleven.

Skills The Finals dit jaar in Friesland
Van woensdag 4 t/m vrijdag 6 maart zijn de nationale kampioenschappen: Skills The Finals 2020. Leeuwarden is dan het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats. Zo’n 1000 deelnemers uit het mbo en vmbo gaan de strijd aan met elkaar in ruim 50 vakwedstrijden. Daarnaast is er een groot randprogramma in de vorm van een LOB-Experience. Dit is een uniek interactief beroepenoriëntatieprogramma, speciaal voor alle leerlingen en studenten uit de bovenbouw po, vo en mbo. Geïnspireerde bezoekers en leerlingen uit heel Nederland kunnen zichzelf met doe-activiteiten en challenges binnen diverse vakgebieden uitdagen in het kader van het beroepskeuzeproces. Tevens is er studie-, beroepen- en wedstrijdinformatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. Ook voor docenten worden er verschillende workshops aangeboden.

Plaatsing voor Euroskills?
Voor een aantal kandidaten heeft de winst tijdens het NK van Skills The Finals wellicht een internationaal vervolg. Studenten die nationaal kampioen worden, komen terecht in Team Nederland en gaan naar EuroSkills dat in september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk. 

WorldSkills Netherlands
WorldSkills Netherlands zet zich in ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen. Skills The Finals is één van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Meer info
Skills The Finals: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/