Een goede overstap van mbo naar hbo in corona-tijd

Hengelo / 03 juni 2020
Samen met hogeschool Saxion is de afgelopen periode gewerkt aan een 'eerste 100-dagen programma' die doorstromende mbo-studenten gaat helpen bij een goede start op het hbo. Het programma wordt aangeboden door hogeschool Saxion.

In augustus maakt een groot aantal mbo-studenten de overstap naar het hbo. De meeste studenten ronden de mbo-opleiding op dit moment nog af. In enkele gevallen kan het voorkomen dat een mbo-student nog niet kan diplomeren, voordat hij of zij met de hbo-opleiding begint. Bijvoorbeeld doordat er nog BPV moet worden gevolgd, die door corona niet heeft kunnen plaatsvinden.

100 dagen-programma
Om een soepele overgang naar het hbo te bieden voor deze groep studenten, maar ook voor de groep die wél diplomeert, biedt Saxion (gebaseerd op het Toptraject in samenwerking met ROC van Twente, Aventus en het Graafschap College) nog voor de zomer een '100 dagen-programma' aan, dat in juni start. Onder het motto 'Wij staan voor jullie klaar!' worden de studenten zowel op het mbo als op het hbo kansen geboden om goed af te ronden én een goede start te maken. Ook als studenten na de zomervakantie nog iets moeten inhalen op het mbo.

mbo en hbo combineren
Iedere student die de overstap gaat maken naar het hbo, mag meedoen met het programma. Ook ongediplomeerd. ROC van Twente en Hogeschool Saxion werken dan intensief samen om de mbo-student de mogelijkheid te geven het eerste halfjaar van de hbo-studie te combineren met het afronden van de mbo-studie. Het gaat dan om studenten die een beperkte achterstand hebben door de corona-maatregelen én de achterstand voor 1 januari 2020 in kunnen halen. Uiteraard moet het traject studeerbaar zijn en worden er op-maat afspraken tussen student en onderwijsinstellingen gemaakt. Een student kan alleen deelnemen na een positief advies van de studieloopbaanbegeleiders van zowel ROC van Twente als hogeschool Saxion.

Aanmelden en informatie
Meer informatie is te vinden op www.saxion.nl/eerste100dagen