Alsnog Skills-goud voor Robbin

06 juli 2020
Robbin Geerdink kreeg maandag 6 juli alsnog zijn dikverdiende gouden Skills-medaille.

Daarmee mag de 23-jarige Hengeloër zich definitief Nederlands kampioen noemen in zijn vakgebied (lassen). Hij kreeg het eremetaal uit handen van wethouder Mariska ten Heuw (Werk & inkomen) uit zijn woonplaats en van John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur ROC van Twente.

Begin dit jaar deed Robbin in Leeuwarden mee aan Skills the Finals. Tijdens deze Nederlandse kampioenschappen van beroepen in het mbo werd per ongeluk een foutje gemaakt. Hij kreeg een zilveren plak omgehangen, waarbij nadien bleek dat hij op de hoogste podiumplek had moeten staan. Geerdink heeft even op het goud moeten wachten door de coronacrisis. Bij SMEOT, de mbo-vakschool voor Metaal, Mechatronica en Elektrotechniek, kreeg hij dat dus alsnog in handen. De lasser, die leren en werken combineert bij A. Leerling Enschede Apparatenbouw, vindt het “supergaaf” dat hij alsnog loon naar werken krijgt: “Ik vond het al een eer om in de finale te staan, laat staan om goud te winnen. Dit voelt heel goed!”

Door zijn overwinning mag Robbin meedoen aan EuroSkills 2020 in het Oostenrijkse Graz. “Ik bereid me daar ook al een beetje op voor”, lacht hij. “Als er wat te winnen valt moet je het serieus nemen toch? Ik oefen nu bijvoorbeeld bepaalde lasposities extra.”

Als het goed is, komt er nog een hoogtepunt bij: hij rondt namelijk ook zijn opleiding Constructie- en plaattechnoloog af. Bij zijn diploma zit nu ook een excellentieverklaring. Die kent de instelling toe aan alle studenten die de landelijke finales bereiken. Een waardevolle toevoeging voor het cv.