Team Smart2050 wint Team Innovatie Prijs 2020 van ROC van Twente

/ 24 september 2020
Vandaag won team Smart2050 tijdens een coronaproof uitreiking de Team Innovatie Prijs (TIP) 2020. Volgens de jury won dit team zeer verdiend, omdat het project vooral gedragen wordt door studenten van verschillende opleidingen. Zij en hun docenten werkten als één multidisciplinair team samen aan een nieuw kantoorgebouw van een bedrijf in Borne. Hiervoor worden duurzame en circulaire materialen gebruikt.

Juryoordeel
De jury prijst het enorme enthousiasme van de deelnemende studenten. Door het samenwerken met vakgenoten, met docenten en studenten van andere opleidingen én het regionale bedrijfsleven, krijgen zij een bredere blik op hun toekomstige werkzaamheden. Bovendien onderschrijft de jury het belang van circulariteit en duurzaamheid dat in dit project een grote rol speelt: zo leren studenten maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De jury
De TIP is bedoeld voor teams die een bijzondere prestatie leveren en daarmee een innovatief en kwalitatief leerklimaat bieden voor studenten van ROC van Twente. De jury bestond uit afgevaardigde docenten van de verschillende MBO Colleges en een student die in 2019 Uitblinker was. Zij beoordeelden de projecten op innovatie, duurzaamheid, overdraagbaarheid en toepasbaarheid in de dagelijkse schoolpraktijk. De drie genomineerde teams presenteerden hun project tijdens de uitreiking. Na de drie presentaties brachten de juryleden hun stem uit, zonder te weten hoe het publiek had gestemd. Alle publieksstemmen samen tellen voor 50% mee in het eindoordeel.

De uitslag van de TIP 2020:

  1. Team Smart2050 | project SMARTCirculair
  2. Team Opleidingen Management Support | project Job Skills
  3. Team BBL (M&M) | project Keuzedelen op maat bij de BBL

Op onze website vind je filmpjes en meer informatie over de winnende teams en hun projecten.