Corona activiteit: Cybercrime escapekoffers

08 september 2020
Onze studenten komen helaas ook in aanraking met cybercriminaliteit. Sommigen worden gevraagd om “Money Mule” te zijn, anderen worden bedreigd of gepest via Social Media of krijgen te maken met creditcardfraude.

Om hier op een creatieve manier, en met een beetje inzet ook corona-proof aan te werken, heeft het Edulab 2 escapekoffers beschikbaar. Als docent zet je één van de zes games klaar. Studenten loggen in met een Ipad en krijgen instructies waarmee ze de koffer kunnen openen en werken met verschillende attributen. Gaandeweg maken ze keuzes wat zij zouden doen als zij in een soortgelijke situatie komen of vergelijken ze bijvoorbeeld malafide webshops. Door goed (samen) te spelen kun je een vervelende uitkomst voorkomen.

Groepjes spelen tegen elkaar en een game duurt ongeveer 20 minuten. De koffers zijn in principe ontwikkeld om met een klein groepje (max 5) studenten aan te werken. Normaal sta je samen om de koffer en materialen heen, maar ook met onderlinge afstand zijn de games goed te doen. Het vraagt nóg meer coöperatie skills van de studenten. Erg leuk en goed te begeleiden als je niet meer dan 10 studenten op locatie hebt.

Wil je meer weten over het gebruik maken van de escapekoffers? Neem dan contact op met het Edulab.

Bekijk alles over Edulab op www.rocvantwente.nl/edulab