Maak online lessen interactiever en speelser met de tool Thinglink

29 september 2020
Bij de opleidingen binnen de detailhandel in Hengelo wordt de tool Thinglink gebruikt om de lessen interactiever en speelser te maken. Zeker nu de Corona om zich heen grijpt, is dit een mooie tool!

Thinglink is een platform/applicatie waar je zelf afbeeldingen interactief kan maken. Door de koppeling met Microsoft Teams is deze makkelijk te integreren en te benaderen door studenten. Het mooie van Thinglink is dat je niet alleen 2d-video’s en plaatjes interactief kan maken maar ook 360-graden content.

Docenten Dimitri van Dillen en Niek Vervoorn gebruiken deze 360-graden content, zodat de student bijvoorbeeld een winkel “echt” kan ervaren. Ze kunnen door de winkel wandelen en het geeft ze de vrijheid om rond te kijken. Hoe steekt een winkel in elkaar en waarom is er bijvoorbeeld gekozen voor een bepaalde routing (de route die je loopt door de winkel)? Dit is gerealiseerd door 360-graden content bij Thinglink te uploaden en daar interactieve elementen aan toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld een digitale toets afnemen bij de student, doorlinken naar Youtube, websites of teksten toevoegen.

Studenten geven ook aan dat ze het fijn vinden om niet alleen maar uit het boek te leren, maar om lesgeven ook op deze manier te ervaren. Dit komt omdat de ene student auditief en de andere visueel is ingesteld. Op deze manier krijgt de student “keuzevrijheid”.

Docenten merken wel dat studenten het soms lastig vinden om hierin de juiste keuze te maken. Leg studenten van te voren duidelijk uit dat alle opties goed zijn, maar dat ze moeten kiezen wat bij hun leerstijl past.

Bekijk hier een voorbeeld van een les over de routing in de winkel >>