'Naast jou' is de titel van het eigen ROC van Twente lied

18 december 2020
voor en door ROC van Twente-medewerkers

Met gepaste trots hebben bestuursvoorzitter John van der Vegt en lid College van Bestuur Trudy Vos op vrijdag 18 december het ROC van Twente lied officieel aan alle medewerkers van ROC van Twente 'gegeven'. Deze première vond -passend in het toch al digitale jaar 2020- ook digitaal plaats met een mooie videoboodschap>> en een prachtige videoclip>>.

Muziek spreekt de taal van het gevoel: ook over ons gevoel bij het afgelopen jaar, waarin ontzettend veel veranderde. Er zijn veel verdrietige dingen gebeurd en we hebben onze studenten noodgedwongen niet altijd het onderwijs kunnen bieden zoals we dat graag doen. Verdriet, trots, gemis en veerkracht: omdat het soms haast onmogelijk lijkt om woorden te vinden bij wat we met elkaar hebben meegemaakt, hebben we ons gevoel over 2020 gevangen in een lied. Onder leiding van liedjesschrijver Jan Tekstra (bekend van onder andere hits van Marco Borsato en Maan) hebben medewerkers hiervoor in de afgelopen twee weken woorden, zinnen, beelden en thema's aangeleverd. 

Workshop Liedjesschrijven en exclusieve try-out
In een aantal stappen hebben medewerkers gewerkt aan het resultaat. Jan Tekstra heeft een inspirerende en interactieve workshop Liedjesschrijven gegeven. Via een livestream nam hij de mensen mee in hoe je tot een mooi en passend lied komt. Het is echt een lied van ons allemaal geworden. Het verwoordt wat we voelen, ervaren en mee willen geven aan elkaar en onze studenten. Vervolgens was er een exclusieve try-out waarbij Jan vanuit zijn studio de primeur van de eerste, ruwe versie heeft gespeeld. Feedback hierop is gegeven en verwerkt. Een aantal muzikale collega's van diverse opleidingen stond in de startblokken om het arrangement in te studeren en als band te vertolken. Helaas kon deze performance door de nieuwe coronamaatregelen niet op de geplande manier doorgaan.

Première eindresultaat
Het eindresultaat is desalniettemin meer dan de moeite waard om te bekijken en te beluisteren. ROC van Twente heeft zijn eigen lied! Passend bij deze tijd en wat we samen nu meemaken. Daar gaat het lied over en dat maakt ons trots!

Bekijk en luister het ROC van Twente lied>>