TBC bij student

08 december 2020

Bij een student van het MBO College voor Vormgeving, Mode & Media, die de opleiding Specialist mode/maatkleding volgt in Enschede (locatie De Maere), is open longtuberculose vastgesteld. De betreffende student is in behandeling en ligt in het ziekenhuis. De GGD organiseert op woensdag 9 december een informatieavond voor betrokken docenten, studenten en hun ouders. Tijdens de informatieronde zullen een verpleegkundige en een arts van de GGD meer vertellen over de infectieziekte en kunnen er vragen gesteld worden.

Kans op besmetting
Goed om te weten is dat iemand die besmet is met TBC, de bacterie in de meeste gevallen niet kan overdragen en dat in coronatijd is de kans om iemand te besmetten heel erg klein is i.v.m. de corona-maatregelen, zoals de 1,5 meter maatregel.

Wat doet de GGD Twente?
Mensen die heel regelmatig en nauw contact hadden met de desbetreffende student worden uitgenodigd voor een onderzoek, het zogenaamde contactonderzoek. Hierbij wordt gezocht naar personen die mogelijk door de desbetreffende student zijn besmet.
Wil je weten wat de ziekte Tuberculose inhoudt kijk dan op de website van GGD Twente.