ROC van Twente, provincie Overijssel en ProDemos organiseren Collegereeks ‘Onderwijs, burgerschap & democratie in Nederland’

Hengelo / 27 januari 2021
Vanaf begin februari slaan ProDemos, ROC van Twente en de provincie Overijssel de handen ineen met een volledig digitale en interactieve Collegereeks om de rol van Burgerschapsvorming in het mbo te bespreken. Op dinsdag 2, maandag 8 en maandag 15 februari a.s. combineren drie gerenommeerde sprekers -dr. Hessel Nieuwelink, dr. Laurence Guérin en Leon Meijs- inzichten uit de wetenschap en de praktijk. De sessies starten later op de middag en zijn gratis toegankelijk voor iedereen die aandacht voor goed burgerschapsonderwijs in het mbo een warm hart toedraagt, meer kennis wil opdoen en ideeën wil uitwisselen met vakgenoten.

Burgerschapsonderwijs in het mbo
Na de moord op de Franse docent Samuel Paty is ook in Nederland opnieuw de discussie losgebarsten over de invulling van burgerschap, de rol van docenten hierin en de manier waarop controversiële onderwerpen in de klas moeten worden besproken. Ons land verwacht terecht aandacht voor goed burgerschapsonderwijs. In vrijwel ieder verkiezingsprogramma is dan ook een passage opgenomen over burgerschap. Daarbij lijkt het vooral te gaan over burgerschap op het primair en voortgezet onderwijs – de rol van burgerschapsvorming op het mbo en hoe jongeren zo hun rol in de maatschappij beter kunnen oefenen krijgt minder aandacht. 

Gratis Collegereeks
Alle reden voor ROC van Twente om de handen ineen te slaan met de provincie Overijssel en ProDemos - Huis voor Democratie en Rechtsstaat en een gratis toegankelijke drieledige Collegereeks neer te zetten waarbij deelnemers door echte experts worden meegenomen in recente debatten over burgerschap, hoe het is gesteld met de kwaliteit van ons landelijke burgerschapsonderwijs én praktische handvatten om maatschappelijke onderwerpen als polarisatie, radicalisering en terrorisme op een mooie manier te bespreken in de klas.

Aanmelden?
Schrijf je nu in voor één of meerdere Colleges via de site van ProDemos >>Bekijk hier alle info over ons Practoraat Burgerschap >>