ROC van Twente is ‘Beste ROC van Nederland’ volgens de Keuzegids

14 januari 2021
Volgens de Nationale Keuzegids is ROC van Twente één van de drie beste ROC’s van Nederland. De Keuzegids beoordeelde maar liefst 40 landelijke mbo-instellingen, waarbij ROC van Twente er bovenuit sprong. Met deze beoordeling op zak, mag ROC van Twente zich een jaar lang ‘Beste ROC’ (van Nederland) noemen.

Het is de tweede keer dat ROC van Twente met een derde plaats op het landelijke podium staat: ook in 2018 ging de mbo-instelling met de titel ‘Beste ROC van Nederland’ naar huis. Een overzicht van de beoordeelde opleidingen en de conclusies zijn te vinden op keuzegids.nl

Kwaliteitszegel 2021

Naast het predicaat ‘beste ROC’, is ook het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2021’ uitgereikt. 11 opleidingen van ROC van Twente zijn beoordeeld als kwalitatief zeer hoog niveau. De Nationale Keuzegids baseert het oordeel op o.a. beoordelingen door studenten.
De Keuzegids beoordeelt jaarlijks alle mbo-opleidingen en mbo-instellingen in Nederland.

Erkenning

Bestuursvoorzitter John van der Vegt is erg blij met de hoge score: ‘Wij zijn erg trots op de scores. Dit is echt een erkenning voor het harde werken van onze collega’s en natuurlijk onze studenten en leerbedrijven. Vorig jaar stonden we op de zevende plek. We hebben toen beloofd dat we flink aan de slag gaan met de verbeterpunten om hopelijk weer snel terug te zijn op de derde plek. En dat is gelukt.

Dat we landelijk zo goed scoren, is een cadeautje. In deze coronatijd wordt er veel gevraagd van onze studenten en medewerkers. De tevredenheid van onze studenten is een belangrijke pijler in de Keuzegids voor de uiteindelijke ranking. Die willen we vasthouden, verankeren en versterken. Dat is hard werken. Voor en door iedereen die een steentje bijdraagt aan het onderwijsproces. Het onderwijs is dit jaar anders dan anders: er is online les, stages worden anders vormgegeven en flexibiliteit wordt meer dan ooit gevraagd. De komende periode doen we er alles aan om ons onderwijs aan te passen op de huidige situatie. De Keuzegids helpt vmbo-leerlingen bij het kiezen van een vervolgopleiding. En dat is best een pittige opdracht in deze tijd, waar open dagen online worden gegeven. ROC van Twente organiseert a.s. vrijdag 15 januari een online open dag. Iedereen die vragen heeft over het kiezen van een passende mbo-opleiding helpen we dan graag verder.’

Beoordelingen

ROC van Twente heeft in de breedte van het aanbod mooie rapportcijfers in de keuzegids.

  • ROC van Twente mag het kwaliteitszegel ‘Beste ROC van Nederland’ dragen;
  • ROC van Twente mag aan 11 opleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2021’ toevoegen;
  • ROC van Twente is het beste grote ROC van Nederland;
  • ROC van Twente is het beste ROC van de regio Oost Nederland (Overijssel, Gelderland en Flevoland).

Hoge scores

Bijna alle opleidingen die ROC van Twente aanbiedt, hebben een score van gemiddeld of hoger. Uitschieters met scores die duidelijk hoger liggen dan gemiddeld of zeer hoog zijn: zelfstandig medewerker travel & hospitality, leidinggevende travel & hospitality, zelfstandig medewerker leisure & hospitality, leidinggevende leisure & hospitality, medewerker marketing en communicatie, medewerker marketing en communicatie (Johan Cruyff College), marketing, communicatie en evenementen, Allround laborant, Analisten, Biologisch-medisch analist, Chemisch-fysisch analist, Coördinator sportinstructie, training en coaching (Johan Cruyff College), Juridisch-administratief dienstverlener, Juridisch-administratief dienstverlener, Medewerker Human Resource Management (HRM), Medewerker Human Resource Management (HRM), Sport- en bewegingsleider, Sport en bewegen, Vitaliteitsbegeleider in zorg en welzijn, monteur mechatronica, eerste monteur mechatronica, technicus mechatronica systemen, eerste monteur elektrotechnische systemen, technicus elektronische systemen, plaatwerker, allround plaatwerker, basislasser, constructiewerker, allround constructiewerker, verspaner, allround precisieverspaner, precisietechniek (verspaningstechnoloog), precisietechniek (researchinstrumentenmaker), technicus engineering-mechatronica, technicus engineering-werktuigbouwkunde en technicus engineering-elektrotechniek.

Benieuwd naar de Topopleidingen 2021?

Je vindt ze op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.