Tijdelijke vermindering les- en cursusgeld vanwege corona

24 juni 2021
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat het les- en het cursusgeld voor het schooljaar 2021-2022 wordt verminderd met 50 procent.

Tijdelijke vermindering les- en cursusgeld vanwege Corona
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat het les- en het cursusgeld voor het schooljaar 2021-2022 wordt verminderd met 50 procent. De minister heeft hiertoe besloten omdat ondanks de enorme inspanningen van onderwijsinstellingen om in de lastige tijden het onderwijs doorgang te laten vinden, studenten veel last hebben van de coronacrisis en de genomen maatregelen.

Diepgevoelde verantwoordelijkheid zorgt voor compensatie
‘Zij krijgen minder fysiek onderwijs, kunnen lastiger een stage vinden en hebben het daarbij financieel soms zwaar door het verlies van hun bijbaan. Vanuit een diepgevoelde verantwoordelijkheid worden studenten gecompenseerd voor de mogelijke vertraging die zij hebben opgelopen’, aldus Minister Van Engelshoven in het Staatsblad. Voor mbo-studenten en vavo-leerlingen betekent dit dat het tarief eenmalig van € 1216 naar € 608 gaat, voor entree- en bbl-studenten niveau 2 van € 253 naar 126 en voor bbl-studenten niveau 3 en 4 van € 612 naar € 306.
Als student hoef je geen actie te ondernemen; de verrekening vindt automatisch plaats.