Gertjan Tempert Student van het jaar Cas Spijkers Academie en Gezel Meesterkok

Almelo / 15 juli 2021
Gertjan Tempert is door de Cas Spijkers Academie verkozen tot Student van het Jaar. Gertjan heeft zijn diploma behaald, is verkozen tot Student van het Jaar én mag zich ook nog eens Gezel Meesterkok noemen.

Voorheen was de titel Gezel Meesterkok exclusief voor leerlingen van de Sterklas. Maar sinds dit jaar staat de titel ook open voor de Cas Spijkers Academie (Breda, Nijmegen en Almelo). Studenten moeten hiervoor drie extra onderdelen volgen.

Feestelijke diplomering

Tijdens een feestelijke avond kregen de geslaagde studenten van de Cas Spijkers Academie dinsdag hun diploma. Meerderen van hen ontvingen daarbij ook de titel Gezel Meesterkok:

  • Brian Fransen (Gezel Meester)
  • Julia Lammertink (Gezel Meester)
  • Sander van der Molen
  • Jelle Mooij
  • Michael Mul
  • Jeroen van de Steeg (Gezel Meester)
  • Koen Swagten
  • Gertjan Tempert (Gezel Meester)


Gertjan Tempert

Gertjan Tempert (23) werkte de afgelopen twee jaar bij Jarno en Cindy Eggen van De Groene Lantaarn in Staphorst. Daarnaast staan De Nederlanden in Vreeland en Drostes in Tubbergen op zijn curriculum vitae. Jarno Eggen is maar wat trots op de student. “Gertjan is creatief, denkt mee, komt met frisse ideeën en heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid en discipline. In de keuken is hij rustig en bescheiden. Hij praat niet alleen over het vak, hij doet en probeert ook alles.”

Nieuwe baan

Ondanks zijn trots en tevredenheid, heeft Jarno Gertjan aan een nieuwe baan geholpen, bij een andere werkgever. “Gertjan heeft nu zijn diploma’s op zak en ik vroeg hem wat hij na de opleiding wilde doen. Dat was werken in het buitenland.”

Gertjan Tempert daarover: “Chef is op een vrije maandag meegereden naar Restaurant Schanz in het Duitse Piesport bij Trier, naar Thomas Schanz. Een zaak met twee Michelinsterren en 19 punten in GaultMillau. Hij kookt klassiek en heel verfijnd. Daar ga ik in september naar toe.”

Eggen is nuchter over deze transfer. “Zo werkt het toch? Die jongen heeft zich voor mij ingezet en nu help ik hem weer. Ik ben hem dankbaar. Als het maar in goed overleg gaat; ze moeten dit soort dingen niet achter m’n rug om gaan doen. Ik heb liever dat ze hun wensen gewoon bespreken met me en dan zal ik helpen waar dat kan.” Hij was eerder ook een grote steun voor Jelle Jansen en Corine Kleine, twee voormalige werknemers van De Groene Lantaarn die hun eigen zaak zijn begonnen.

Student van het Jaar

Zelf blijft de Student van het Jaar bescheiden. “Het is een prijs voor een leerling die er het meest uitspringt, ja. Dat klopt. En misschien loop ik wel een stapje harder dan anderen. Maar ik vind het ook zo leuk. We moesten een heel eigen menu maken en daar heb ik echt wel veel tijd ingestoken. Ook super leuk om te doen en als je dan door een chef als Jonnie Boer, het boegbeeld van de Cas Spijkers Academie beloond wordt, is dat heel tof.”