Hoog bezoek: ruim 70 meiden voor Girlsday bij ROC van Twente

Hengelo / 01 november 2021
'Ik heb veel nieuwe dingen geleerd' is de reactie van een flink aantal meiden die Girlsday bezochten. En laat dat nou precies de reden zijn waarom ROC van Twente Girlsday organiseert. Meiden kennis laten maken met techniek zodat ze erachter komen dat techniek iets heel anders kan zijn dan op voorhand werd gedacht.

Donderdag 28 oktober 2021 vond de eerste Girlsday plaats bij ROC van Twente. Ruim 70 tweedejaars leerlingen van het C.T. Stork College, alleen meiden, maakten in de Hengelose Gieterij kennis met technische opleidingen. Om een beter beeld te krijgen van techniek volgden zij workshops gegeven door perfecte rolmodellen: de vrouwelijke mbo-techniekstudenten van ROC van Twente en hun docenten. Zo was er bijvoorbeeld de workshop 'shampoo maken', onderdeel van de vakrichting laboratoriumtechniek, en een 'gebouw ontwerpen', onderdeel van de richting bouw en infra. Ook gingen de meiden op bezoek bij een technisch bedrijf in de regio.  Lees hier meer over Girlsday. In 2022 wordt de tweede Girlsday gehouden.

Meiden in techniek

Iedereen kan een opleiding volgen in techniek. Daar maakt ROC van Twente zich sterk voor. Ook steeds meer meiden kiezen voor een opleiding en een baan in de techniek, toch zijn meiden nog in de minderheid. En dat is jammer, want techniek heeft ze superveel te bieden. ROC van Twente besteedt extra aandacht aan meiden die een technische opleiding (willen) volgen met als doel meer meiden enthousiast te maken voor techniek.