Italiaanse wijnmaker Marco Accordini laat studenten kennis maken met Italiaanse wijnen voor hun eigen minionderneming

Almelo / 03 november 2021
Marco Accordini van het gelijknamige Italiaanse wijnhuis is vrijdag 5 november met zijn wijnen aanwezig om deze met examenstudenten te proeven bij de gerechten die zij gaan bereiden in hun eigen pop-up restaurant. Samen met Bert ten Vergert van het Twentsch Wijnhuis in Vasse informeert en inspireert Marco de studenten over wijnen uit Noord-Italië. Het opstarten van een pop-up restaurant is een examenopdracht van studenten van de opleiding Manager/ondernemer Horeca.

In teams van maximaal 4 managers zetten de studenten de opdracht een mini pop-up restaurant met een eigen concept op. Dit transformeert van maandag 29 november t/m donderdag 2 december van plan naar werkelijkheid en draaien 13 pop-up restaurants op volle toeren in het Atrium van de locatie Wierdensestraat van ROC van Twente in Almelo. Iedere avond kan elk pop-up restaurant 50 gasten verwelkomen. 

Tijdens deze eindexamenopdracht laten studenten zien dat ze beschikken over vaardigheden om een eigen minionderneming op te zetten. Elk team is verantwoordelijk voor de menu- en wijnkeuze, de inrichting van hun restaurant en de personele planning. Ook regelen zij het financiële gedeelte, maken zij afspraken met leveranciers, zorgen zij voor de PR en werken de studenten met in achtneming van de geldende coronamaatregelen. Tijdens de uitvoering van deze examenopdracht geven de studenten leiding aan hun ‘medewerkers’; de eerste- en tweedejaars studenten. De vaardigheden Leidinggeven en Organiseren worden geëxamineerd door horecaondernemers uit de regio. 

Er wordt bijzonder uitgekeken naar de uitvoering van de opdracht: door corona heeft dit examen bijna twee jaar niet in deze vorm kunnen plaatsvinden.